"Policaj" odahnula: Relativno bezazleno gostovanje Zvezdinih navijača u Lajpcigu 1Foto: EPA-EFE/Filip Singer

„Red bul arena“ nije bila rasprodata baš do poslednje karte, ali je Lajpcigov stadion s 42.209 posetilaca bio gotovo pun na meču nemačkog tima s Crvenom zvezdom u trećm kolu Lige šampiona.

Među njima se našlo oko 3.400 navijača srpskog prvaka, što je skoro za 1.000 više od broja ulaznica namenjenih za gostujuće pristalice. Većina ih je bila grupisana u sektoru predviđenom za delije, a mnogo njih se raštrkalo po drugim tribinama, onako kako su se snašli za karte mimo procedura UEFA.

U susret utakmici kolona koja se dokazivala navijačkim pesmama i koreografijom krenula je s gradskog trga Rihard Vagner. U njenoj pratnji bilo je 800 policajaca, do zuba opremljenih da izađu na kraj s mogućim neredima. Povorku je nadletao helikopter. Na „gotovs“ su bili konjica i vodeni topovi.

Nemačka policija je očekivala dolazak oko 600 navijača koji su po njenim uzusima imali reputaciju nasilnih, nacionalističkih, rasističkih i homofobnih. Dan pre meča preventivno su na auto-putu kontrolisani automobili sa srpskim registarskim oznakama.

Na tribinama je bilo mirno. Uočena je jedna tuča, ali bez većih razmera jer su se organi reda brzo poređali u taj deo.

Posle utakmice navijači su se razišli. Za prestupe su registrovani oštećenje nekoliko saobraćajnih znakova i nekoliko krađa alkoholnog pića.

Policija je gostovanje Zvezdinih navijača ocenila kao relativno bezazleno.

 

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari