Đoković poveo i izgubio 1Foto: EPA-EFE/NEIL HALL

U finalu u Kvinsu, turniru iz serije, 500 Marin Čilićje, posle preokreta pobedio Novaka Đokovića sa 2:1 (7:5, 6:7, 3:5). Đoković u svom 99. ATP finalu nije uspeo da ostvari prvu titulu na Turu još od Istborna 2017. godine.

Do ovog meča Đoković je u međusobnim okršajima sa hrvstakim teniserom vodio sa 14-1 u pobedama, ali je Čilić dobio poslednja dva susreta – u Parizu 2016. i danas u Kvinsu.

Srpski teniser je do finala došao bez izgubljenog seta na prethodnim mečevima na turniru, dok je Čilić izgubio jedan set u duelu sa Milerom.

Na početku meča oba tenisera osvajujaju bez većih problema gemove na svom servisu. U petom gemu, kod rezultat 2:2 hrvatskog tenisera ne služi prvi servis, Novak uzima prva dva poena i ima veliku priliku na drugi servis, ali ne uspeva da riternira kako zna i ne koristi šansu da dođe do tri vezane brejk prilike pa Čilić osvaja taj gejm.

Kod rezultata 4:3 Čilić dolazi do tri vezane brejk lopte, ali Novak sve tri spasava izuzetnim prvim servisima. Posle tog naš teniser pravi duplu servis grešku, ali na kraju uspeva da taj gem asom ipak reši u svoju korist.

U 12 gemu, na servis Ćilića, Đoković uspeva da osvoji gejm i sa tim jednim brejkom dobija prvi set.

I dugom servisu oba igrača uspevaju da, relativno lako osvajaju gemove ne svom servisu sve do 12 gema kada pra rezultatu 6:5 Đoković ne uspeva da iskoristi meč loptu, Zapravo Čilić je odličnim servisom uspeo da izbiri taj brejk. I u taj brejku je naš teniser ima prednost (4:1), ali se hrvatki teniser „vratio“ u meč, preokrene rezultat i dobije taj brejk i izjednači rezultat na 1:1.

U trećem setu igrači osvajaju svoje gemove na svoj servis, ali se primećuje da Đoković gubi ritam, dok Čilić znatno popravlja uspešnost prvog servisa, samim tim i dobija na sigurnosti u igri.

U osmmom gemu Hrvat uspeva da napravi brejk, koji u narednom gemu potvrđuje i osvaja 18 titulu u karijeri.

Uprkos porazu u Kvinsu Đoković može sa puno optimizma da čeka početak Vimbldona.

Milojević slavio u Uzbekistanu

Nikola Milojević osvojio je turnir iz čelendžer serije koji je održan u Uzbekistanu za nagradni fond od 75.000 dolara. Srpski teniser opravdao je ulogu prvog favorita na turniru u Fergani i osvojio prvu titulu na čelindžerima u karijeri. On je u finalu pobedio drugog nosioca Enrikea Lopeza Pereza iz Španije, rezultatom 6:3, 6:4. Milojević je do ovog turnira bio 184. na svetu, nakon čega mu sledi skok na ATP listi za oko 20 mesta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari