Poraz domaćih bio bi potop 1FOTO: KK Crvena zvezda

Posle iskušenja u Evropi, ABA ligaši nastavljaju prvenstvenu trku u kojoj se kao derbi kola nameće meč u Zagrebu, gde Cedevita dočekuje Budućnost.

Zagrepčani posle neočekivano katastrofalnih rezultata napravili su rez već posle nepunih mesec dana sezone. Preskupi roster nije pokazao ni delić očekivanog, usledile su smene po menadžmentu kluba, a potom je otkaz dobio i trener Sito Alonso, dok su neki od skupo plaćenih igrača na izlaznim vratima kluba. Tri poraza u četiri kola više su nego alarm da se neke stvari brzo moraju promeniti ili čak i učešće u plej-ofu može da dođe u pitanje. Slavne Rimac se vratio na klupu, može to biti i onaj „impuls više“ za ekipu, ali je sigurno da su u Cedeviti bitno spustili durbine kad su u pitanju velike ambicije.

S druge strane, Budućnost je u Evroligi startovala veoma loše, nisu u pitanju samo četiri poraza već i jasno pokazana nekonkurentnost za klupsku evropsku elitu. U isto vreme, osim poraza od Zvezde, u ABA ligi za sad guraju po planu, pa bi eventualni brejk u Zagrebu rivala ostavio na bezbednoj daljini, ali i pomogao poljuljanom samopouzdanju posle katastrofe u Madridu. Videće se koliko napori iz Evrolige ostavljaju traga na fizičko stanje igrača, ali i da li roster Podgoričana može da izdrži „evroligaški“ ritam utakmica a da se to ne odrazi na učinak u regionalnom takmičenju.

Zvezda „gostuje“ u hali u kojoj često trenira, igra protiv svoje „druge“ ekipe i biće to prilika da se izvidaju rane iz Breše i pruži prilika igračima koji imaju malu ili nikakvu minutažu. Protiv svog bivšeg kluba nastupiće njegove prošlogodišnje uzdanice, Čović i Odžo, a možda konačno i Nemanja Nenadić dobije šansu da pokaže zašto je doveden u Zvezdu. Mornar će pokušati da zaustavi zahuktalu Megu, dok će Olimpija protiv Cibone morati da dokaže da su ambicije za plej-of realne.

Raspored i tabela

5. kolo

petak

Igokea – Krka sinoć

Partizan – Zadar sinoć

Olimpija – Cibona 17.00

FMP – Crvena zvezda 18.30

nedelja

Cedevita – Budućnost 19.00

Mornar – Mega 21.00

1. Crvena zvezda 4-0

2. Mega 4-0

3. Budućnost 3-1

4. Olimpija 2-2

5. Partizan 2-2

6. Mornar 2-2

7. Krka 2-2

8. FMP 2-2

9. Cedevita 1-3

10. Cibona 1-3

11. Igokea 1-3

12. Zadar 0-4

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari