Poraz Zvezde od Himkija 1Foto: STARSPORT

Košarkaši Crvene zvezde izgubili su 85:78 (28:20,23:16,21:11,21:23) od Himkija u trećem kolu Evrolige i tako došli do skora 1-2.

Krenula je Zvezda jako dobro, služio je šut za tri poena Feldina, a u odbrani je fokus bio na najboljem igrači Himkija Alekseju Švedu koji nije mogao da se upiše u listu strelaca sve do petog minuta.

Prva deonica je završena sa „plus 8“ nakon Antićevog polaganja i dodatkog bacanja zbog faula Hila, ali već u drugoj četvrtini ruski tim dolazi do ritma u napadu, pa uz promašaje Radičevića i Bjelice stiže do izjednačenja 35:35 u 15. minutu meča.

Ročesti i Bjelica u nekoliko navrata „ne vezuju“ slobodna bacanja, ali goste služi šut za tri poena u završnici drugog perioda, pa na odmor odlaze sa „plus 1“ – 44:43.

U drugom poluvremenu dolazi do izražaja sav potencijal koji Himki ima ove sezone, preko Šveda i Andersona brzo preokreću rezultat i čuvaju ga do kraja susreta.

I mada Zvezda sem „minus 12“ krajem trećeg i početkom četvrtog perioda igre nije bila u većem rezultatskom deficitu, ipak nije uspela da dođe do egala u uđe u penal završnicu.

Kako god, Zvezda se nije obrukala, daleko od toga, pokazala je da i na strani može da igra sa najjačim košarkaškim klubovima u Evropi, čak i kad njenim najboljim igračima nije veče.

Uprkos tome imala je i samo „minus 4“ na dva minuta do kraja, ali faul Branka Lazića nad Andersonom prilikom šuta za tri poena, raspršio je sve nade „crveno-belih“ da bismo večeras mogli prisustvovati iznenađenju u Moskvi.

U narednom, četvrtom kolu, Crvena zvezda igra protiv Makabija u četvrtak uveče u Beogradu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari