Poskupeo ulazak u žreb 1Foto: STARSPORT

Danilo Petrović, trenutno 158. na svetu, izgubio je od Italijana Alesandra Đanezija (169) – 4:6, 6:7. u prvom kolu kvalifikacija za Rolan Garos.

Kvalifikacije su počele juče, a još dvojica srpskih tenisera pokušaće da se domognu glavnog žreba poslednjeg grend slem turnira u sezoni.

Nikola Milojević, 143. igrač sveta, svoje kvalifikacije igra protiv Japanca Tacume Ita, koji je 165. na ATP rang listi, ima 32 godine i protiv Milojevića nikada nije igrao u karijeri.

Pobedom protiv Japanca Milojević bi zakazao duel sa boljim iz okršaja Nemca Janika Madena i Ukrajina Ilje Marčenka.

Viktor Troicki, 188. teniser planete, u prvom kolu igra protiv Portugalca Frederika Silve Fereire, koji je trenutno 193. na svetu i sa Viktorom se nikada ranije nije sastajao.

Ukoliko savlada Portugalca naredni protivnik biće mu bolji iz okršaja Brazilca Žoaa Menezesa i Egipćanina Mohameda Safvata.

U glavnom žrebu muškog singla Rolan Garosa već su Novak Đoković, Filip Krajinović, Dušan Lajović, Miomir Kecmanović i Laslo Đere.

Poslednji grend slem u ovoj posebnoj sezoni pored toga što je bio primoran da smanji nagradni fond, ali i da pauzira ambiciozan projekat restruktuiranja sportskog kompleksa u Bulonjskoj šumi, odlučio je i da promeni distribuciju novčanih dobara.

Tako će učesnici prve runde kvalifikacija i glavnog žreba dobiti značajno povećanje te će ovi prvi zaraditi (bez poreza) 10.000 umesto 7.000 evra, a ovi drugi 60.000 umesto 46.000.

A po principu spojenih sudova to povećanje uzrokuje smanjenje na vrhu, takođe značajno.

„Seča“ kreće od četvrfinala za koje se na prošlom izdanju dobijalo 415.000, a sada 283.500 evra.

Polufinalisti sada imaju zagarantovanu sumu od 425.500, a finalisti 850.500 evra.

Pobednicima Rolan Garos u singlu sada sleduje 1,6 miliona, naspram 2.300.000 koliko se isplaćivalo 2019.

Krstin izbačen sa turnira

U kvalifikacijama za treći grend slem sezone neće nastupiti Peđa Krstin. On je, poput bosanskohercegovačkog tenisera Damira Džmhura, bio u kontaktu sa bliskom osobom koja je pozitivna na virus, a to je njegov trener. Pored Džumhura i Krstina, RG je zbog korona virusa diskvalifikovao još Denisa Istomina, Esnesta Eskobeda i Bernabu Sapatu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari