Poznat datum početka 2. kola Bokserske lige Srbije 1Foto: Bokserski savez Srbije

Ulaz će biti besplatan, uz direktan TV prenos na TV Arena, kao i svaki derbi narednih deset kola koliko je planirano za dvokružni sistem lige, navodi Bokserski savez Srbije.

Nakon veoma uzbudljivog prvog kola dugo očekivane Bokserske lige Srbije, sledi drugo kolo ekipnog šampionata. Pored derbija u Beogradu koji privlači najviše pažnje, na programu su i mečevi Kragujevcu i Novom Sadu.  BK Naissus iz Niša gostuje u Kragujevcu, Loznica dolazi u ring novosadske Vojvodine. “Krstaši” iz Radničkog najavljuju veliki povrarak, pohod na titulu i veliki broj navijača na derbiju iz svih sportova Sportskog društva Radnički. S druge strane Metalac pojačan u svim kategorijama ima iste ambicije, pa je za očekivati pravi bokserski rat u svakom meču.

Posebno su atmosferu zagrejali srednjaši i poluteškaši:

“Iako sam najstariji bokser Lige, mlađi mi ne mogu ništa. Nikola Jovanović je dobar momak, ali ću ga nokautirati na sred Crvenog Krsta”, rekao je Geard Ajetovic iz Metalca.

Jovanović  ipak nije želeo da daje izjave, pa je završnu reč ostavio za ring.

Srednjaši su bili još konkretniji, jer je u toj kategoriji najveća “gužva” za nacionalni dres.

“Dugo čekam da odboksujem sa svim srednjašima, i da konačno znamo ko je najbolji u našoj kategoriji. Verujem u sebe i pobedu protiv iskusnijeg Alekse Leke Markovića. Neka pobedi bolji”, istakao je Đorđe Bujišić iz Radničkog.

Odlučan za nove pobedničke pohode uz veliku dozu samopouzdanja je i Aleksa Marković iz Metalca.

“Biće to prilika da svima dokažem da nikoga ne izbegavam i da sam najbolji srednjaš u Srbiji”, zaključio je Marković.

Bokserski savez Srbije veruje da će publika i gledaoci kraj malih ekrana uživati u najavljenim “šlagerima” drugog kola, ali i ponovo videti trenere kako pod adrenalinom bodre svoje pulene. Među njima je svakako i čuveni Milivoje Bašić, živa legenda Krstaša.