Praznik ritmičke gimnastike u Beogradu ovog vikenda 1Foto: Pixabay/DG-RA

Ove subote i nedelje, u sali beogradskog Sportskog centra Voždovac, održaće se 15. FIG Ritam kup, međunarodni turnir u ritmičkoj gimnastici i jedino takmičenje u Srbiji uvršteno u zvanični kalendar Međunarodne gimnastičke federacije.

I ove godine pod pokroviteljstvom prestoničkog Sekretarijata za sport i omladinu.

Osim domaćih ritmičarki, za učešće se prijavilo preko 160 juniorki i seniorki iz čak 24 zemlje: Bosna i Hercegovina, Bugarska, Crna Gora, Filipini, Hrvatska, Indonezija, Italija, Kirgistan, Koreja, Liban, Kipar, Litvanija, Letonija, Mađarska, Moldavija, Poljska, Portoriko, Rumunija, Rusija, SAD, Slovenija, Slovačka i Turska, među njima i više osvajačica medalja na evropskim i svetskim prvenstvima.

Tako u Srbiju ponovo dolazi sjajna Italijanka Aleksandra Ađurđukuleze, bronzana u vežbi loptom i ekipno na Svetskom prvenstvu 2018. godine, šampionka na Svetskom kupu u Portugalu 2019. u finalu u vežbama obručem i čunjevima i učesnica Olimpijskih igara u Tokiju ovog leta.

Turnir će biti održan u skladu sa propisanim zdravstvenim merama, tj. bez prisustva publike, ali svi ljubitelji ovog zahtevnog i gracioznog sporta moći će da ga prate putem direktnog prenosa na YouTube kanalu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari