Pređi brigo na disciplince 1Stojković, Bjeković i Šurbatović foto: Srđan Stevanović /Starsport

Formalno, Izvršni odbor Fudbalskog saveza Srbije nije ni mogao da procesuira i kazni obnovljeni rat saopštenjima Crvene zvezde i Partizana, sa akcentom na teške prozivke šampiona iz Ljutice Bogdana protiv FSS, jer je to posao Disciplinske komisije.

Ali saopštenje domaće fudbalske vrhuške posle prekjučerašnje sednice istog tela razočaralo je nerealne optimiste među posmatračima dešavanja u ovom sportu.

„Povodom neprimerenih saopštenja i zlonamernih optužbi na račun Fudbalskog saveza, Sudijske komisije i selektora našeg najboljeg nacionalnog tima, Izvršni odbor FSS izražava punu podršku svim organima i pojedincima iz sistema Fudbalskog saveza Srbije. Na današnjoj Skupštini klubova Super i Prve lige zaključeno je da imamo dobro suđenje i uz podršku VAR-a regularno takmičenje. Od takve politike savez neće ni po koju cenu odustati. Zato, pozivamo klubove da poštuju propise i da se bore za bodove pošteno na terenu, a ne van njega“, diplomatski je poručila domaća fudbalska vhuška, eskivirajući zauzimanje tvrđeg i oštrijeg stava prema generalnom direktoru crveno-belih Zvezdanu Terziću i u rukovodstvu crveno-belih i crno-belih.

Konkretno deljenje packi Crvenoj zvezdi za jasnu i glasnu tvrdnju da ljudi sa Terazija 35 otvoreno rade na štetu kluba sa „Rajka Mitića“, ostavljeno je disciplincima, iako su se ovi oduvek, u svim sazivima, držali propisa onoliko koliko im je to dopuštano.

„IO očekuje najstrožije sankcije od strane disciplinskih organa i iniciraće dodatno pooštravanje disciplinskih mera za ovakvo ponašanje u skladu sa preporukama UEFA“, zvuči lepo, ali hajde da dopustimo stvarnosti da potvrdi ili demantuje najavljenu promenu kursa prema svima koji otvoreno dovode u pitanje regularnost domaćih takmičenja i, ne prvi put, narušavaju integritet i autoritet FSS.

A nije poznato ni da li je otvorena istraga protiv večitih rivala i koliko je FSS spreman da ide u obračunu, a da su pritom čelnici FSS, kao i dva najveća srpska kluba tu gde jesu uz blagoslov samog vrha državne vlasti. Pogotovo što niko nije siguran da li će ostati na svojim pozicijama posle opštih izbora u državi sledećeg meseca, odnosno izbora u Savezu odloženih za period posle toga, jer ovde sport i politika idu jedni uz druge kao prst i nokat.

Vreme će pokazati i koliko je selektor A reprezentacije, eks predsednik naše fudbalske organizacije i nekada prvi čovek Crvene zvezde, Dragan Stojković, zaista spreman da preko suda „zatvori usta“ Terziću i društvu, nakon što je imenom i prezimenom, kao kormilar FSS iz senke, otpužen da gura šampionski trofej Partizanu.

Savez „poslušao“ Danas

Čelnici Fudbalskog saveza Srbije izveli su do kraja svoju ideju da redizajniraju grb na budućim dresovima nacionalnih timova, koje će krasiti dvoglavi beli orao, ocila, ljiljani, crveni štit… kao „prepoznatljivi simboli“ iz istorije naše države, ali i „poslušali“ Danas. Ne tako davno, naš list notirao je da FSS nema oficijelnu prodavnicu, a sada je odlučeno da 30. maja bude otvoreno mesto na kom će moći da se kupe oprema, rekviziti i suveniri sa logom FSS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari