Preminuo jedan od najpoznatijih članova legendarnih Harlem Globtrotersa 1Harlem Globtrotersi sa predsednikom Obamom. Foto: EPA/Kevin Dietsch

 

Leri Rivers, jedan od najpoznatijih članova čuvenog američkog egzibicionog košarkaškog tima Harlem Globtrotersa, preminuo je u 73. godini

Rivers koji je bio poznatiji pod nadimkom Lari Gator košarkom je počeo da se bavi u rodnoj Savani u državi Džordžija, ali je na sebe skrenuo pažnju partijama na univerzitetu Zapadni Mizuri, gde je uvršten u Kuću slavnih 1990. godine.

Po završetku univerziteta dobio je poziv za audiciju u tada svetski poznatu atrakciju Harlem Globtroterse i umesto profesionalnim igranjem odlučio je da postane deo ove grupe.

Sa velikim uspehom nastupao je 16 godina za najpoznatije košarkaške zabavljače na svetu, ali i važne promotere ove igre u zemljama u kojim košarka nije bila popularan sport.

Nakon što je napustio Globtroterse Rivers se bavio humanitarnim radom u Savani, gde je promovisao bavljenje košarkom među decom i učestvovao u obnovi košarkaških igrališta u siromašnim četvrtima grada.
Leri Rivers je preminuo od posledica raka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari