Preminuo rukometaš Saša Živulović 1Foto: EPA/SRDJAN SUKI

Saša Živulović, rukometaš koji je karijeru proveo u Grčkoj i u toj zemlji postao jedan od najbojih svih vremena, umro je iznenada.

„Grčki rukometni savez se šokiran i u velikom bolu oprašta od olimpijskog šampiona Saše Živulovića, koji je u ranim jutarnjim časovima preminuo u 51. godini. Velika ličnost i veliki čovek, sportista za primer, harizmatičan trener, veliki profesionalac i porodičan čovek Saša Živulović je voleo i bio voljen od Grka i Grčke, iako nije ovde rođen. Dobio je grčko državljanstvo 2004. godine i igrao na Olimpijskim igrama i na Svetskom prvenstvu za reprezentaciju koja je oba puta završila kao šesta“, navedeno je u oproštajnoj poruci Rukometnog saveza Grčke, prenosi Nova.rs.

Rođen u Zaječaru 1972. godine, u tadašnjoj Jugoslaviji igrao je za Zaječar, Jagodinu i Metaloplastiku, odakle se otisnuo put Grčke i u dresu Panelionisa i Dukasa stekao status legende grčkog rukometa, a sa reprezentacijom ove zemlje igrao je na Olimpijskim igrama 2004. u Atini i godinu dana kasnije na Svetskom prvenstvu u Tunisu.

Rukometom se profesionalno bavio do 2010. godine, nakon čega je prešao u trenerske vode.

Poslednji trofej osvojio je proteklog vikenda, kada je sa ženskom ekipom Nea Jonie osvojio Kup Grčke. U toj ekipi proveo je pet godina i osvojio pet trofeja ukupno.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari