Umro proslavljeni fudbaler Crvene zvezde Stevan Ostojić 1Foto; Sport Klub/FK Crvena Zvezda

Nekadašnji fudbaler je najduži i najdublji trag ostavio tokom dva mandata u Crvenoj zvezdi.

Crveno-bela fudbalska porodica ostala je bez još jednog svog poznatog i cenjenog člana, pošto ju je u 82. godini napustio Stevan Ostojić.

Dres najtrofejnijeg srpskog kluba nosio je u periodu od 1966. do 1970, da bi se posle osam meseci provednih u Monaku vratio na Topčidersko brdo i do 1973. ostao na „Rajmu Mitiću“. U njemu je nastupio na 277 utakmica i postigao 156 golova. Za to vreme je osvojio dve titule i dva Kupa Jugoslavije, a možda njegova najbolja partija zabeležena je u polufinalu Kupa šampiona 1971. kada je protiv Panatinaikosa postigao het-trik.

Utakmica je igrana pred 100.000 ljudi., a Ostojić je dao tri od četiri gola za veliku pobedu (4:1), međutim Atinjani su prošli dalje zahvaljujući trijumfu kod kuće (3:0) i pogotku u gostima.

Preminuli reprezentativac SFRJ (na dva susreta) rođen je u Ostojićevu u Banatu i karijeru je počeo u Subotici, ali je u Zvezdu došao iz niškog Radničkog. Nakon poslednje godine na „Marakani“ igrao je za Fenerbahče u Turskoj i San Hoze u Sjedinjenim Američkim Državama.

Posle igračke karijere bavio se trenerskim poslom, bio pomoćni i glavni trener svojih voljenih crveno-belih, a sedeo je i na klupama Spartaka iz Subotice i Trepče iz Kosovske Mitrovice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari