Preminuo Vahidin Musemić, čuveni napadač Sarajeva i reprezentativac Jugoslavije 1Foto: Printscreen

Vahidin Musemić, najbolji napadač u istoriji FK Sarajevo, preminuo je u petak u Sarajevu u 77. godini života, piše Sport klub.

Legendarni igrač je rođen 29. oktobra 1946. godine u Janji. U svojoj petnaestoj godini postao je član FK Sarajevo, a ukupno je za “Bordo klub” sakupio 182 zvanična nastupa.

Uspeo je da postigne 83 gola, što ga svrstava među pet najbolji strijelaca u iistoriji Sarajeva. Računajući i nezvanične utakmice, Musemić je upisao 293 nastupa i postigao 169 golova.

Reprezentativni dres je nosio na 17 utakmica, a postigao je devet golova. U šampionskoj sezoni FK Sarajevo (1966/67) postigao je u tri takmičenja 23 gola, čime je imao značajan doprinos u prvom, istorijskom trofeju Sarajlija.

Posle Sarajeva, nastupao je i za francuskog prvoligaša Nicu gde je već u prvoj sezoni postigao 11 golova u 21 utakmici, ali je već naredne sezone zbog sve češćih povreda morao da ozvaniči kraj karijere.

Zbog čestih povreda nije uspevao da dostigne svoju maksimalnu formu, budući da je kao glavni igrač Sarajeva gotovo uvek bio na meti defanzivaca koji nisu birali način da ga zaustave.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari