Preostali trofej kao melem za rane 1Foto: Starsport

Nastaviće Partizan da igra fudbal i ako ne dobije večerašnje polufinale Kupa Srbije sa braniocem trofeja i svojim dužnikom iz prošlogodišnjeg finala u Nišu, na terenu Vojvodine, ali istorija i navijači kluba iz Humske teško bi podneli drugu sezonu za redom bez nekog osvojenog takmičenja, pa mu posle neuspelog pokušaja da spreči četvrtu šampionsku recku svog večitog rivala Crvene zvezde ostaje da zapne iz sve snage za „neraspodeljeni“ pobednički pehar.

– Na kraju će se videti imamo li pravu strategiju ili ne. Najpre ćemo, kad se sezona završi, sesti između sebe, pa svi u klubu, da podvučemo crtu i vidimo šta smo uradili. Možete da osvojite Kup i da svi budu nezadovoljni, da kažu kako to nije pravi put. Ozbiljno se bavim ovim poslom, neću dozvoliti da se samo na osnovu tri utakmice priča kako je ovo ili ono“, objasnio je trener crno-belih Aleksandar Stanojević pred susret u Novom Sadu.

– Imamo samo jednu obavezu: prema našim navijačima. Ne da se nekom svetimo ili dokazujemo. Vojvodina zaslužuje poštovanje, jer nas je dobila na poslednja dva meča u Novom Sadu, mi smo posle slavili u Humskoj 2:0, ali je velika razlika između prvenstva i Kupa, ovde tim koji gubi rizikuje više nego obično. Biće drugačija utakmica nego prošla, očekujem više energije i takmičarskog naboja… Nadam se dobrom rezultatu. Penale smo vežbali, spremni smo za svaki scenario, pa i odluku sa bele tačke… – kaže Stanojević uz opasku da veoma ceni trenera rivala.

– Dobar je motivator, posmatram ga kao ozbiljnog trenera, koji pravi odlične rezultate, interesuje me kako osvaja bočne i druge lopte, kako ulazi i(li) čita igru, a ne kakvog je temperamenta. Neumesno je da komentarišem ostale stvari – smatra Stanojević.

Klubovi Nenada Lalatovića često su umeli da ukoče „parni valjak“, pa se trener Vojvodine nada da bi „lale“ s njim ponovo mogle da budu kamen spoticanja.

– Da ostanu i drugu godinu bez trofeja to bi za Partizan bio veliki hendikep. Oni su nas pobedili u prvenstvu 2:0 i to treba da bude naš motiv da damo 120 odsto svojih mogućnosti i pariramo im kako znamo i umemo. Pogotovo na našem stadionu – naoštren je Lalatović, kom je primljena infuzija (zvanično objašnjenje) pomogla da se vrati obavezama posle prošlog petka i propuštenog duela sa Bačkom.

– Partizan ima jako dobre igrače, odlično pokrivaju prostor, igraju duboko, imaju svoje šablone i akcije. Igra u odličnoj formi od dolaska Stanojevića, na dvadesetak utakmica imaju samo jedan poraz u derbiju u kom su odigrali jako dobro prvo poluvreme. Sigurno će pokušati da spasi sezonu ulaskom u finale i zbog toga je veći pritisak na njihovoj strani. Verujem da će biti dobra utakmica, da će proteći u fer i korektnom odnosu. Sudiće Srđan Jovanović, koji je odličan sudija, nadam se da će imati kriterijum 50-50, kao i do sada… Ne sumnjam u regularnost takmičenja – smatra ideolog igre crveno-belih.

Ono što njemu i Stanojeviću olakšava posao jeste to što u Kupu ne važi pravilo o tzv. bonus igračima, pa ne moraju na silu da forsiraju prvotimce od 21. godinu i mlađe. Prvi se raduje povratku ključnog veziste Nikole Drinčića u konkurenciju, dok se drugi nada da je štoper Svetozar Marković spreman za maksimalne napore, a juče nije bio načisto da li će na meč da povede sveže povređenog ofanzivnog igrača sredine terena Sejdubu Sumu.

Crvena zvezda sa Radnikom (17.00)

Pre početka meča u Novom Sadu biće rešen prvi polufinalista i to između novog (starog) osvajača domaćeg prvenstva Crvene zvezde i „malog“ Radnika, kom je plasman u ovu fazu najveći uspeh u klupskoj istoriji. Surduličani, dakle, nemaju šta da izgube već samo mogu da pokažu zbog čega se ove sezone neočekivano visoko kotiraju u Superligi, dok na „Rajku Mitiću“ gore od želje da se još jednom približe duploj kruni, jer još od 2012. godine nisu uparili šampionsku titulu i pehar Kupa.

Kup trofeji

Crvena zvezda   24 (poslednji 2012)

Partizan                16 (poslednji 2019)

Vojvodina           2 (drugi 2020)

Radnik  0

* finale se igra 25. maja

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari