Priprema za "večiti derbi" 1Foto: STARSPORT

Zvezda je sinoć imala prvu meč loptu za plasman u projektovano polufinale Superlige, koje sve više „miriše“ na večiti derbi, dok će Partizan večeras biti u sličnoj situaciji nakon ubedljivog trijumfa na prvom meču protiv Mege (18.00).

U beogradskom naselju Braće Jerković „ljubičasti“ će pokušati da pruže dostojniji otpor crno-belima, koji će biti oslabljeni neigranjem Bondže Sija, nakon što je eksplozivno nisko krilo imalo teško prizemljenje posle atraktivnog zakucavanja. Pregledima u Urgentnom centru ustanovljeno je da je Si doživeo jače nagnječenje rebara i da će sasvim sigurno biti spreman za polufinalni serijal.

Mega je u u prvom četvrtfinalnom meču (igra se na dve dobijene) bila nedostojan rival; puleni Dejana Milojevića podbacili su u svim segmentima igre i nekako je teško očekivati da sličnu utakmicu mogu ponoviti na terenu na kojem su u grupnoj fazi pobedili Crvenu zvezdu, uručivši otkaz Dušanu Alimpijeviću.

– Serija se nastavlja već četrdesetak sati od završetka prve utakmice u kojoj smo prikazali dobru igru. Težićemo da energiju i angažovanje iz većeg dela prve utakmice prenesemo i na novi duel, a očekujemo i da Mega pokaže određenu reakciju i da učini sve kako bi se serija vratila u Pionir – mišljenja je Nenad Čanak, trener Partizana.

Vanja Marinković je pak ubeđen da će crno-beli prolazak u polufinale rešiti u dva dobijena duela; poručivši pritom da je izuzetno srećan zbog činjenice da se Si nije teže povredio nakon nezgodnog pada u prvom susretu u hali „Aleksandar Nikolić“.

– Verujem da smo u stanju da već sutra pobedimo i plasiramo se u polufinale. Za tako nešto potrebno je da odigramo na istom ili većem nivou u odnosu na prvi meč. Sa olakšanjem smo dočekali vest o prirodi povrede Bondže Sija. Jako smo se zabrinuli nakon pada i drago nam je svima što će se Bondža brzo i u potpunosti oporaviti – naglasio je bek šuter Partizana.

Si: Nadam se brzom povratku

Košarkaš Partizana poslao poruku posle nezgodnog pada na meču sa Megom, koji se na sreću završio dobro po Francuza. Bondža Si je u 35. minutu utakmice prilikom zakucavanja nogama zakačio Gogu Bitadzea, pa se prevrnuo u vazduhu i nakon toga nekontrolisano pao na parket gornjim delom leđa. “ Upravo sam se vratio iz bolnice gde sam obavio nekoliko pregleda leđa i sve je u redu. Nije ništa ozbiljno. Nadam se da ću se vratiti na teren što je pre moguće. Hvala crno-beloj porodici na porukama podrške“, napisao je Si na svom Instagram nalogu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari