Priprema za Vimbldon u poslednji čas 1Foto: EPA/ ETIENNE LAURENT

Po prvi put od 2010. godine Novak Đoković igraće na travi pre Vimbldona kako bi se spremio za britanski gren slem, na kome je prošle sezone ispao u trećem kolu, što je bio početak njegovog pada sa prvog na četvrto mesta ATP liste.

Sa specijalnom pozivnicom u rukama srpski igrač uputio se na „Aegon International“ u Istbornu, koji pripada seriji 250, i biće najbolje rangirani igrač još od 1988. koji je zaigrao na ovom turniru.

– Radujem se što ću prvi put igrati u Istbornu, o kojem sam čuo mnogo lepoga. Turnir bi trebalo da mi posluži da podesim igru za Vimbldon – izjavio je Đoković, koji će biti slobodan na početku, dok će u drugom kolu igrati protiv pobednika susreta između Jiržija Veselog i kvalifikanta.

Žreb je odlučio da potencijalni protivnici srpskog asa u četvrtfinalu mogu biti Donald Jang, Edmund Kajl, Džared Donaldson i Dijego Švarcman, dok bi u polufinalu mogao da se nađe prekoputa Stiva Džonsona, Sema Kverija i Nikole Maua. U drugoj polovini žreba nalaze se Gael Monfis, Bernard Tomić, Miša Zverev, Rišar Gaske i Džon Izner, a među njima Momfis je viđen kao najveći favorit da se nađe u finalu.

Poslednji put Đoković je igrao turnir na travi kao pripremu za Vimbldon pre sedam godina, kada je u osmini finala Kvinsa poražen od Havijera Malisa, da bi potom na londonskom gren slemu stigao do polufinala. U narednih sedam sezona srpski teniser odmarao je između Rolan Garosa i Vimbldona što je bio pravi recept za uspeh s obzirom na to da je u tom periodu tri puta bio šampion najznačajnijeg turnira na travi. Međutim, ove godine odlučio je da promeni pristup. Ako osvoji turnir, Novak će smanjiti razliku za trećeplasiranim Stenom Vavrinkom. Ipak, mnogo veći problem za srpskog igrača je Rodžer Federer, koji je juče pobedio u finalu Halea Aleksandra Zvereva i koji preti da mu se još više približi na rang listi.

Trojica srpskih tenisera igraju danas

Danas će na teren izaći trojica srpskih igrača – Dušan Lajović sastaje sa DŽeremijem Šardijem (80. na ATP listi) u Istbornu, dok Troicki i Tipsarević izlaze na teren u Anataliji. Viktor će igrati protiv Argentinca Karlosa Berloka (79), a Janko protiv Rusa Harena Kačanova (38).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari