Pro Reko šampion Evrope 1Foto: Photo by Pedja Milosavljevic/Starsport.rs ©

Pro Reko je potvrdio da je najbolja ekipa u Evropi. U finalu Lige šampiona rutinski su savladali Novi Beograd na bazenu „11 april“ u Beogradu rezultatom 14:11 i treći put zaredom, a 11. put ukupno postali vladari Starog kontinenta.

Pro Reko je sjajno otvorio meč. Preko Di Fulvia i Benedeta je poveo 2:0 i praktično nijednog trenutka nije ispuštao prednost u prvom poluvremenu.

Novi Beograd je smanjio na 2:1, ali su ponovo gosti iz Italije vezali dva gola za 4:1 i sa tim rezultatom se otišli na prvu pauzu.

Uspeo je srpski šampion da smanji na 4:2, a kada je Ečeveri isključen i Novi Beograd dobio četiri minuta igrača više delovalo je da mogu stvari da se preokrenu.

Nisu to srpski šampioni iskoristili, čak je Reko postigao dva gola i otišao na 7:3. Smanjili su domaći na 7:5, ali na krilima u tim trenucima sjajnog Ivovića, Italijani ponovo dolaze na 9:5 i sa tim vođstvom odlaze na poluvreme. Tada je već bilo jasno da će Pro Reko odbraniti tron, piše Sport Klub.

U drugom poluvremenu prišao je Novi Beograd najviše zahvaljujući petostrukom strelcu Granadosu na minus dva, ali više od toga nije moglo. Pro Reko sa Zalankijem i Di Fulvijom je rutinski odbio taj napada i 11. put osvojio titulu prvaka Evrope.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari