Iako su predsednik Crvene zvezde Dragan Stojković i sada već bivši generalni sekretar Nebojša Leković tvrdili da su se prijateljski rastali, njihova nova protivrečnost ne da govori, već potvrđuje da ustvari i nije tako. Najpre je prvi čovek crveno-belih, na Lekovićevu izjavu da „neko pritiska Zvezdu“ rekao da pritisaka na klub nema, da bi juče Stojković demantovao i sve ono što je njegov bivši prvi saradnik ispričao na svojoj oproštajnoj konferenciji, a odnosi se na ponudu austrijskog investicionaog fonda, vrednost Crvene zvezde.

Iako su predsednik Crvene zvezde Dragan Stojković i sada već bivši generalni sekretar Nebojša Leković tvrdili da su se prijateljski rastali, njihova nova protivrečnost ne da govori, već potvrđuje da ustvari i nije tako. Najpre je prvi čovek crveno-belih, na Lekovićevu izjavu da „neko pritiska Zvezdu“ rekao da pritisaka na klub nema, da bi juče Stojković demantovao i sve ono što je njegov bivši prvi saradnik ispričao na svojoj oproštajnoj konferenciji, a odnosi se na ponudu austrijskog investicionaog fonda, vrednost Crvene zvezde…
– Postoji inicijativa, a ne ponuda, austrijskog fonda u pismenoj formi, ali Crvena zvezda mora da obezbedi svu potrebnu dokumentaciju da bi posao počeo da se realizuje. Neozbiljno je ulaziti u širu priču dok se situacija ne reši na višem nivou. Te cifre kojima se spkulisalo nikada nisu pominjane i to je bila proizvoljna procena pojedinca koja može samo da unese pometnju u klub – priča Stojković.

Promovisan Zoran Damjanović

Crvena zvezda je u petak i zvanično promovisala Zorana Damjanovića u naslednika Nebojše Lekovića. Novi generalni sekretar crveno-belih izjavio je da će narednih dana nastojati da stekne potpuni uvid u poslovanje kluba.

– Moj posao je da obezbedim uslove da Zvezda funkcioniše kao veliki evropski klub što ona i jeste. Doprineću boljoj sistematizaciji, uslovima finansiranja. Želim da Crvena zvezda posluje moderno i transparentno – rekao je Damjanović.

Novi Stojkovićev prvi saradnik pojasnio je i situaciju oko svog klupskog opredeljenja.

– Priroda posla koju sam obavljao u fudbalskom Savezu mi nije dozvoljavala da ističem klupsku pripadnost. Povodom imputacije koja mi je data u sredstvima informisanja da sam navijač večitog rivala, rekao bih samo sledeće – 1991. godine sam bio jedan od sponzora Crvene zvezde i o tome postoje dokumenti. Posebno sam ponosan na to. Na sve dosadašnje funkcije koje sam imao kao sportski radnik, predlagali su me ljudi iz Zvezde, što takođe dovoljno govori – objasnio je Damjanović.

Da bi uopšte mogli da razmišljaju na temu izgradnje novog stadiona i kompleksa, u Crvenoj zvezdi će sačekati na javni uvid i usvajanje plana u Skupštini grada. Ali pre nego što se upuste u taj projekat, kako Stojković ističe, neophodno je da se najpre zakonski propisi promene, s obzirom na to da klub nije vlasnik placa oko stadiona, već samo ima pravo trajnog korišćenja.
– Naširoko se pričalo o procenama i mogu samo reći da se u Srbiji mnogo mašta. To su ozbiljne stvari i ne može se govoriti napamet. Očekuje se da elaborat na ovu temu stigne u skupštinu Beograda i ona će biti ta koja će doneti odluku o zemljištu. Kada se to dogodi stvari će biti mnogo jasnije. Zvezda je vlasnik stadiona i svih pratećih objekata, a ne zemljišta. Klub nema pravo raspolaganja placem od 16 hektara i 13, 5 ari, već samo pravo trajnog korišćenja. Ukoliko se zakonski propisi promene onda možemo razgovarati o eventualnoj mogućnosti raspolaganja, ali to će biti sigurno u skladu sa zakonom i neće biti stvar pojedinca, jer su tu imovinu stvarale generacije, pa će zato tu odluku doneti klupske strukture. Novim ustavom je predviđeno donošenje novog zakona o zemljištu koji će omogućiti korisnicima da postanu vlasnici – objašnjava Stojković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari