Protestna nota Odbojkaškog saveza Kosova 1

Odbojkaški savez Kosova i Metohije (OSKIM) poslao je protestno pismo Odbojkaškom savezu Srbije i predsedniku saveta Nenadu Golijaninu, izražavajući nezadovolsjtvo i razočaranje zbog uzdržanog glasa OSS, prilikom glasanja o prijemu Kosova u Svetsku odbojkašku federaciju.

„Želimo da izrazimo jak protest i iskreno žaljenje zbog nekonsultovanja i neobaveštavanja predstavnika Odbojkaškog saveza Kosova i Metohije, člana OSS, prilikom donošenja odluke o glasanju po navedenom pitanju“, navodi se u pismu sekretara OSKIM, Veljka Vučetića.

„Jasno je da glas protiv prijema navedene organizacije u FIVB ne bi promenio konačan rezultat glasanja“, dodao je Vučetić, „ali smatramo da bi to bio moralan i jedini mogući stav“.

„Još jednom, u ime svih predstavnika i članova Odbojkaškog saveza Kosova i Metohije, iskazujemo protest, razočaranje i nezadovoljstvo načinom glasanja OSS na 35. Kongresu FIVB“, zaključuje Vučetić. 

Predsednik Odbojkaškog saveza Srbije Nenad Golijanin zakazao je za sutra u podne sednicu Izvršnog odbora OSS.

Članovi Izvršnog odbora su Nenad Golijanin, Vladimir Grbić, Aleksandar Vlahović, Goran Pitić i Petar Bogunović, Bogdan Mamuzić, Milan Jovanović, dr Bogdan Sretenović i Goran Gradinski.

Kako Blic najavljuje, Golijanin će ponuditi ostavku, posle protesta što je bio uzdržan prilikom glasanja o prijemu Kosova u Svetsku odbojkašku federaciju.

Predsednik Odbojkaškog saveza Vojvodine i potpredsednik Odbojkaškog saveza Srbije Petar Bogunović ogradio se danas od stava predsednika Odbojkaškog saveza Srbije Nenada Golijanina, koji je bio uzdržan prilikom glasanja o prijemu Kosova u Svetsku odbojkašku federaciju.

Bogunović u saopštenju Odbojkaškog saveza Vojvodine napominje da je Golijanin morao da bude protiv prijema Kosova u članstvo FIVB, „bez obzira što bi većina svakako pobedila i nepriznata država postala deo Svetske odbojkaške federacije“.

„Takođe, želim da istaknem da Odbojkaški savez Vojvodine, na čijem sam čelu, takođe ne podržava stav predsednika Odbojkaškog saveza Srbije Nenada Golijanina“, naveo je Bogunović.

On je mišljenja da je Odbojkaški savez Srbije, kao jedan od najorganizovanijih u zemlji, čije reprezentativne selekcije beleže fantastične uspehe na svim takmičenjima širom sveta, „morao da bude protiv prijema Kosova u članstvo FIVB“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari