Protiv CSKA sa navijačima na tribinama 1Foto: Logo

Apelaciona komisija UEFA prihvatila je žalbu Zvezde na odluku Disciplinske komisije i preinačila je, pa je Zvezda uslovno kažnjena sa jednom utakmicom bez publike u naredne dve godine i sa 30.000 evra. UEFA je početkom godine suspendovala stadion „Rajko Mitić“ za utakmicu protiv CSKA pošto su navijači beogradskog kluba istakli transparent podrške i uzvikivali ime […]

Apelaciona komisija UEFA prihvatila je žalbu Zvezde na odluku Disciplinske komisije i preinačila je, pa je Zvezda uslovno kažnjena sa jednom utakmicom bez publike u naredne dve godine i sa 30.000 evra.

UEFA je početkom godine suspendovala stadion „Rajko Mitić“ za utakmicu protiv CSKA pošto su navijači beogradskog kluba istakli transparent podrške i uzvikivali ime haškog osuđenika, generala Ratka Mladića, na utakmici sa BATE Borisovim u Belorusiji prošlog novembra. Usvojeni su argumenti pravnog tima crveno-belih pred Apelacionim sudom UEFA, nakon što je prodato već 28.000 karata za duel sa CSKA 13. februara, i prvobitna odluka o suspenziji je preinačena u uslovnu na dve godine, a novčana kazna od 50.000 evra smanjena na 30.000.

Generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić ne krije veliko zadovoljstvo zbog ovakve odluke čelnika UEFA.

– Prezadovoljan sam odlukom komisije za žalbe UEFA. Ostvarili smo još jedan ogroman uspeh na evropskoj sceni, ovog puta van zelenog terena. Ponosan sam jer smo uspeli da dokažemo da Zvezda nije kriva i da zaslužuje da uvek ima navijače uz sebe. Naši navijači dobro znaju šta je dozvoljeno a šta nije, i pozivam ih da i ubuduće vode računa kako klub ne bi ostao bez njihove velike podrške. Ova borba nije bila nimalo laka i zbog toga se zahvaljujem pravnom timu koji je učestvovao u celom procesu, pre svega advokatu Zoranu Damjanoviću i predsedniku naše pravne komisije Draganu Miloševiću – rekao je generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić.

Prvi operativac crveno – belih nije propustio priliku da se zahvali i Zvezdinim prijateljima u UEFA.

– Iskoristio bih ovu priliku da se posebno zahvalim našim prijateljima u UEFA, Zoranu Lakoviću i Dejanu Stankoviću koji su nam svojim angažovanjem u ovom procesu pomogli da pravda trijumfuje. Pokazali smo da Crvena zvezda na svakom polju vraća snagu i ugled koji je nekada uživala u Evropi. Sada se okrećemo meču sa CSKA jer ćemo imati sve preduslove da se borimo za prolaz u osminu finala Lige Evrope. Ubrzo ćemo nastaviti prodaju ulaznica i bez dileme pred punom Marakanom dočekati duel koji su zvezdaši čekali 25 godina – rekao je Terzić na pripremama prvotimaca u Turskoj.

Pravni tim crveno-belih je imao pune ruke posla, a ispostavilo se i dovoljno argumenata, da ubedi ljude iz UEFA da promene odluku. Naime, Apelaciona komisija UEFA je u julu prošle godine, praktično istovetno i postupila i u „slučaju Hajduk“ kada su najpre kaznili splitski klub zbog pogrdnih skandiranja na račun Srba, a onda su tu odluku preinačili (Splićani su se tada pozvali na činjenicu da je stadion rasprodat). Zvezda je imala i dodatni argument – grupa ruskih navijača, okupljenih u grupu „Ultras Rusija“, priznala je da su bili na pomenutom meču u Minsku i tom prilikom napravili, uneli i držali sporni transparent.

Zvezda je izvojevala veliku pobedu i sada je ispunjen prvi uslov da sledećeg utorka na stadionu „Rajko Mitić“ bude pravio fudbalski spektakl. UEFA je dozvolila navijačima da potvrde da su stvarno „dvanaesti igrač“, a ne huligani koji na tribine stadiona dolaze iz uskih, ličnih interesa. Međutim, novi incident neće biti oprošten. U slučaju i najmanjeg iskakanja od pripisanih i u svetu opšte prihvaćenih normi ponašanja navijača, neće pomoći ni „prijatelji iz UEFA“.

 

Zvezda pušta u prodaju preostale karte za meč sa CSKA

Nakon dobrih vesti iz UEFA crveno-beli nisu čekali dugo da objave termine prodaje preostalih ulaznica. Preostale ulaznice će se naći na blagajnama stadiona već u utorak, 6. februara, gde će moći da se kupuju radnim danima do 11 do 19 časova, u subotu 11 do 16 sati, dok se u nedelju neće prodavati.

Podsetimo, crveno-beli su ranije saopštili da je u pretprodaji „planulo“ nešto više od 28.000 ulaznica. Cene karata za ovaj meč su sledeće: severna tribina: 2.000 dinara, Jug: 2.000, Istok bočno: 3.000, Istok centar: 4.000, Zapad bočno 4.000 i Zapad centar: 5.000 dinara.

Babić samo Zvezdin

Crvena zvezda uspela je da otkupi Srđana Babića od Real Sosijedada. Babić, koji je odigrao 17 mečeva za crveno-bele od letošnjeg dolaska, potpisaće ugovor sa liderom Superlige Srbije odmah po povratku ekipe iz Antalije, gde je na pripremama. Ovaj 21-godišnji defanzivac, koji je bio na dogovorenoj pozajmici do leta 2018. ovim dogovorom je sada Zvezdin. Uprava uspela crveno – belih uspela je da ubedi kolege iz San Sebastijana da prava na njega proda za 800.000 evra.

 

Boaći na terapiji kod doktorke Kovačević

Napadač Crvene zvezde Ričmond Boaći, koji je povredio list desne noge na pripremama u Antaliji i pre saigrača se vratio na lečenje u Beograd, ove nedelje je započeo terapije kod poznate doktorke Marijane Kovačević, koja s uspehom leči naše i poznate evropske fudbalere. Ganjanin je doživeo povredu na prijateljskom meču protiv makedonskog Sileksa, kada je u ranoj fazi meča nezgodno doskočio i sa bolnom grimasom je napustio teren. Neizvesno je da li će moći da igra protiv CSKA, ali bi trebalo da pomogne u revanšu u Rusiji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari