Protiv Kine na sve ili ništa 1Foto: Fonet/AP

Scenario koji je mogao da se predvidi, ali i čija su poglavlja Milica Dabović i saigračice žarko želele da promene obistinio se u svom najcrnjem obliku po naše dame.

Posle tri kola grupne faze zvanične šampionke Evrope nemaju pobedu i isključivo trijumfima protiv Kine i Senegala mogu ostvariti primarni cilj u Riju – plasman u četvrfinale. Očekivano ubedljiv poraz od SAD imao je i dobrih strana na kojima košarkašice Srbije mogu graditi optimizam protiv Kineskinja, večerašnjih rivalki u direktnom okršaju za prolaz među osam najboljih (17.15, RTS).

Kina je u dosadašnjem toku turnira doživela ubedljive poraze od Kanade i Španije, a pritom je deklasirala Senegal. U skladu sa tim nameće se mišljenje da su srpske košarkašice kvalitetnije i da bi pojedine minute iz duela sa Amerikankama trebalo da prepišu u susretu sa narednim protivnicama.
– Teško je posle onako bolnog poraza vratiti se u život, skupiti tim i odigrati ovako protiv najboljih na svetu, posebno na ovakav način, sa svih 12 košarkašica koje su dale doprinos i upisale se u strelce. To pokazuje da je tim spreman da ustane posle pada, dodatno se ujedini i ulije pozitivnu nadu pred najvažniji meč koji nas čeka protiv Kine – prolazi Maljkovićeva verovatno kroz najteže trenutke u dosadašnjem delu selektorske karijere.

Sonja Petrović, Danijel Pejdž i Jelena Milovanović individualno su bile na visokom nivou u meču sa Amerikankama. Sestre Dabović su ponovo bile krajnje prosečne, međutim određene sekvence upućuju na pomisao da trijumf protiv Kineskinja jednostavno ne bi trebalo da bude upitan. Srpkinje su kvalitetnije, tehnički obučenije i ukoliko defanzivno budu iskontrolisale skok i smanjile broj tehničkih grešaka rezervisaće mesto u četvrtfinalu.

– Amerikanke su veoma talentovan tim, a mislim da mi možemo da budemo zadovoljne načinom na koji smo igrale, borile se i naterale ih da se oznoje za pobedu. Sada ćemo se fokusirati na Kinu i potruditi se da stignemo do pobede – poručila je Pejdž.

Raspored i tabela
Grupa B
4. kolo – 12. avgust
Srbija – Kina 17.15
Kanada – SAD 20.30
Španija – Senegal 22.45
5. kolo – 14. avgust
Kina – SAD 17.15
Senegal – Srbija 20.30
Španija – Kanada 22.45

1. SAD 6
2. Kanada 6
3. Španija 5
4. Kina 4
5. Srbija 3
6. Senegal 3

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari