Prvi pravi test za Trinkijerija u ABA ligi 1Foto: STARSPORT/ Pedja Milosavljevic

Raspored mečeva u trenutku kada je preuzeo vođenje Partizana apsolutno je odgovarao Andrei Trinkijeriju.

Mega, Trento i Cibona uspešno su arhivirani, taman za podizanje euforije i medijsku prenapumpanost koja je u epicentar postavila sjajnog italijanskog stručnjaka, a ne njegove pulene. Nedavni poraz od Zenita vratio je u realnost kompletan kadar kluba iz Humske, koji bi posle nedeljnog gostovanja Budućnosti mogao da stekne jasniji uvid u domete „čarobnjaštva“ Trinkijerija sa trenutnim sastavom Partizana.

Duel sa Podgoričanima drugi je od četiri vezana izuzetno teška testa: Zenit, Budućnost, Valensija, Crvena zvezda. Partizan dolazi u goste šampionu ABA lige u trenutku kada se još uvek u prestonici Crne Gore prepričava oboren rekord Evrolige po broju postignutih trojki na jednom meču (21), ostvaren u četvrtak u prvom trijumfu i to nad Baskonijom nakon uvodnih šest poraza u najelitnijem takmičenju. Budućnost je van linije 6,75 pokušala čak 34 puta, pokazavši i da jednodimenzionalnom igrom može pobediti velikana poput Baskonije.

– Ako vam kažem da smo autsajderi u ovoj seriji od četiri utakmice, neko bi to shvatio kao da ne verujem u svoju ekipu. Imamo potencijal i svakog dana nešto naučimo. Nećemo svakog dana biti bolji, ali bićemo sigurno bolji. Kad kažem „autsajderi'“, mislim da u ove četiri utakmice: Zenit, Budućnost, Valensija i Zvezda mi nismo favoriti, ali verujem u moj tim – objektivno je Trinkijeri sagledao situaciju.

Partizan u poslednje četiri godine nije slavio u „Morači“ i pitanje je da li će u nedelju uspeti u toj nameri, pogotovo bez Radeta Zagorca koji je u sredu operisao nos i trebalo bi da bude spreman za večiti derbi krajem novembra. Za tako nešto trebalo bi da odigraju koncentrisano i koncizno u napadu, bez srljanja i praznih minuta. Od dolaska Trinkijerija evidentan je napredak u određenim segmentima: brža igra, lakša realizacija u ranom napadu, više rešenja iz kratkog „rola“, ali je loše zagrađivanje i dalje prisutno, kao i broj minuta u kojima ekipa liči na „grupu građana“. Iskusni Erl Klark verovatno će biti i najteži za čuvanje: Amerikanac je protiv Baskonije sjajnim šutem odlično širio igru sa četvorke i petice i bio „iks faktor“ u traženju ekstra pasa.

– Kada igraš Evroligu prvi put, potrebna ti je adaptacija. Videli smo šta Budućnost može kod kuće i kakva je to utakmica bila. Teška atmosfera, iskusna ekipa, mlada ekipa. O kvalitetu Amerikanaca nemam šta da kažem, već govore cene i budžet za Amerikance… To su svi vrhunski igrači, ali mislim da su dva ključna igrača za Budućnost – Gordić i Ivanović. To su dva jako, jako važna igrača. Oni mogu dobiti utakmicu sa sedam asistencija, sa 25 poena i sigurno su najveći „target“ za našu odbranu. Znam da nam neće biti lako – naveo je cenjeni italijanski stručnjak.

Zagorac da oseti masku

Male su šanse da Rade Zagorac posle operacije nosa us redu već u nedelju zaigra u Podgorici: “ Hoće igrati – neće igrati… Nemam pojma! Najverovatnije ćemo to u nedelju videti. Sa Zagorcem i bez njega, ovo je ekipa i borićemo se. Ne znam da li će putovati i još ga nisam video. Sve je OK, ali trebaće mu malo vremena, maska, da oseti tu masku, da trenira sa njom… Ne brinem se oko onoga što ne mogu da kontrolišem“, istakao je Trinkijeri.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari