PSŽ zainteresovan za Kundea i Forta 1Foto: EPA-EFE/Toni Albir

PSŽ, Barselonin rival u četvrtfinalu Lige šampiona, fokusirao se na dvojicu defanzivaca Blaugrane u letnjem prelaznom roku.

Lider Lige 1 je nedavno pitao za Žila Koundea i Ektora Forta, a čak su se i francuski emisari sastali sa predstavnicima katalonskog kluba, prema informacijama radija Katalonija.

Pre nekoliko nedelja održan je  sastanak u Barseloni. PSŽ je tada saznao, prema istom izvoru, da na „Kampu Nou“ ne žele da Ektor Fort napusti klub i da samo hipotetički razmatraju odlazak Kundea.

Slučaj sjajnog tinejdžera je idealna opcija za Parižane jer njegova otkupna klauzula iznosi samo 6 miliona evra, kažu izvori iz kluba za katalonski list Mundo Deportivo.

Prema tome, radi se o dva sasvim različita slučaja i pitanja.

Iako postoji apsolutno poverenje u 17-godišnjeg fudbalera čiji ugovor Katalonci žele da obnove, okolnosti mogu da odvedu Francuza na pregovore.

U leto 2022. Barsa je dovela Žila Koundea iz Sevilje za 50 miliona evra, a kroz bonuse Andalužani mogu da prihoduju još 12,5 miliona evra.

Ekonomska realnost u kojoj se klub nalazi mogla bi učiniti prodaju neophodnom, iako je sportski direktor Deko poslednjih mesec dana govorio da će se truditi da ne ide u ovu krajnost.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari