Punim plućima na dužnika 1Foto: Fonet/Aleksandar Barda

Košarkaši Crvene zvezde dočekuju Olimpijakos, prvi put protiv kluba iz Pireja u dvorani „Aleksandar Nikolić“(19).

Posle izuzetno napornog ritma utakmica u januaru, pred ovaj meč crveno-beli su imali čak tri dana za oporavak i pripremu, za Olimpijakos, ali i „večiti derbi“ sa Partizanom koji je na programu u ponedeljak.

Trener Dušan Alimpijević očekuje dobru igru svog tima iz više razloga, i pored činjenice da neće biti DŽejmsa Feldina:

„Olimpijakos nam dolazi posle nekoliko promenljivih igara i forme, u kojoj su na impresivan način pobedili Makabi, ali i zabeležili dva poraza na gostovanjima, Očigledno da ovakav ritam ostavlja traga i na nešto iskusnije ekipe, kao što je Olimpijakos. Mi pred ovaj meč imamo višestruki motiv da odigramo angažovano i da se prikažemo u pravom svetlu: Prvo doživeli smo ubedljiv poraz u Pireju i želimo da pokažemo napredak u odnosu na tu utakmicu od koje su neke uloge u timu promenjene i drugačije podeljene. Drugo, želimo da napravimo i dobru uvertiru za važne utakmice koje nas očekuju u narednom periodu, i treće, igramo pred našom publikom i želimo da se prikažemo u što boljem svetlu “ rekao je trener crveno-belih.

I Milko Bjelica, prvotimac crveno-belih očekuje da njegovi saigrači i on odigraju čvrsto, angažovano i da se protiv vrlo kvalitetnog rivala prikažu u pravom svetlu.

„Bitna utakmica za nas, ne samo zato što nam dolazi veliki protivnik, već i kao deo pripreme za derbi koji je u takmičarskom smislu vrlo važan. Svi igrači su motivisani, pamtimo poraz u Pireju, jedan od najubedljivijih ove sezone, i to će nam biti dodatna motivacija uz pune tribine da odigramo dobru utakmicu. Znamo da će biti dobar ambijent u hali, i zato želimo da odigramo maksimalno angažovano i čvrsto“ rekao je Bjelica.

Kraj sezone za Mačvana

Milan Mačvan, košarkaš Bajerna i reprezentativac Srbije, doživeo je jednu od najtežih sportskih povreda, pošto je magnetna rezonanca pokazala da je pokidao prednji ukršteni ligament kolena. Mačvan se povredio u trećoj deonici utakmice Evrokupa protiv Zenita u Sankt Peterburgu, u kojoj je tim Aleksandra Đorđevića, ispostavilo se, ostvario pirovu pobedu. Mačvan je bio kapiten reprezentacije na EP prošlog leta, kao i u kvalifikacijama za Mundobasket, pa će ovo biti veliki udarac za Đorđevića na ‘oba fronta’. Mačvan je na 12 mečeva Evrokupa prosečno beležio 11,6 poena, pet skokova i dve asistencije, za 22,4 minuta u igri.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari