Puno Nadala, nimalo Federera 1Foto: EPA-EFE/ ROB PREZIOSO

Novak Đoković je uvek rado viđen sagovornik medija širom sveta, a „Dejvis kup“ magazin je svoj razgovor sa prvim reketom sveta iskoristio da od Srbina dobije „portret“ najboljeg tenisera sveta svih vremena, po ukusu Beograđanina.

U forhendu bi „ličio“ na njegovog večitog rivala, jer osvajač 17 grend slem titula smatra da nešto trofejniji Španac (19) „Ima jak udarac, može da udari ravno i sa spinom“.

Uz dodatno obrazloženje „To je njegovo konstantno oružje koje mu pomaže da napadne rivala, ali isto tako i da se odbrani“.

Majorčanin je poželjan i zbog mentaliteta.

„Nikada ne odustaje, pun je borbenog duha koji donosi na teren“.

Bekhend bi pozajmio od Davida Gofana.

„Igra sa dve ruke, ravno, udara rano loptu što mu dozvoljava da diktira tempo, a ne promašuje mnogo. Prirodno udara, može uz liniju ili dijagonalu“, ishvalio je naš as Belgijanca.

Kada se radi o fizičkoj spremi, Đoković najviše ceni Francuza Gaela Monfisa, dok najžešćem kritičaru njegovog lika i dela Niku Kirjosu skida kapu za servis, pošto je ovog prgavog Australijanca „teško pročitati“.

Upitan za kategoriju „talenat“, Novak je izdvojio Rusa Denisa Šapovalova i Kanađanina Feliksa Ože-Alijasima, dubl igračima Erberu i Mauu dao je rednost na polju voleja, za rad nogu pohvalio Nadala, Kirjosa, Gofana…

Zanimljivo, sebe je apostrofirao samo u kategoriji riterna i, još interesantnije, ni u čemu nije izdvojio rekordera u broju GS trofeja Rodžera Federera (Švajcarska).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari