Radnički optužio Partizan da vrši pritisak na sudije uoči revanša u Kupu 1Foto: BETA/BRANISLAV BOZIC/DS

Fudbalski klub Radnički iz Niša ocenio je da je Partizan optužbama da su sudije doprinele porazu u večerašnjem prvenstvenom meču zapravo pokušao da izvrši pritisak na sudije pred revanš utakmicu polufinala Kupa koju niški i beogradski klub igraju 15. maja na stadionu Čair.

Fudbaleri Radničkog su u Nišu pobedili Partizan sa 3:1, u utakmici 32. kola Super lige Srbije, u plej-ofu i učvrstili se na drugom mestu na tabeli.

Radnički je naveo da je nadigrao Partizan u svim segmentima, ali da je prinuđen da se posle „pošteno izvojevane pobede na terenu“, van njega brani od raznih napada i saopštenja iz protivničkog tabora.

Partizan je posle utakmice saopštio da ga je sudija Bojan Nikolić najbrutalnije pokrao u Nišu.

„Partizan je svojim saopštenjem pokušao da umanji našu zasluženu pobedu, da je obezvredi i da satanizuje Radnički, po ko zna koji put od početka sezone. Ovde je u pitanju očigledan pokušaj pritiska na sudije pred revanš meč polufinala Kupa Srbije, koji je zakazan za 15. maj u Nišu i Radnički to neće dozvoliti“, navodi se.

Radnički je podsetio da je u tri prvenstvene utakmice pobedio Partizan u dva navrata uz jedan remi i naveo da je najbolji pokazatelj tabela, na kojoj niški klub ima 11 bodova više od Partizana posle podele bodova.

Dva kluba igrala su prošle srede u Beogradu, u prvoj utakmici polufinala Kupa, kada je Partizan pobedio sa 1:0.

„Radnički je pružio ruku i čestitao crno-belima na trijumfu, iako je bilo elemenata na koje je mogao da se žali. Ekipa se prosto nakon tog duela suočila sa svojim greškama i ispravila ih, što se najbolje moglo videti na večerašnjoj utakmici. To što Partizan stvara alibi pred utakmicu koju igra sa Crvenom zvezdom na nas, a ni bilo koji drugi klub u Srbiji ne bi trebalo da dotiče. Ali, njihovi alibiji su postali uobičajna praksa i oni im sigurno neće pomoći da se dokopaju nastupa u Evropi“, naveo je Radnički.

Partizan je danas poveo u 42. minutu golom Đorđa Ivanovića, a izjednačio je Saša Stojanović u četvrtom minutu nadoknade prvog poluvremena iz slobodnog udarca, a iz Partizana su se žalili na prekršaj koji je prethodio golu.

Radnički je poveo sa 2:1 u 48. minutu. Petar Grbić je šutirao pred gol posle prodora sa leve strane, ispred golmana Partizana u ofsajdu se nalazio Lazar Ranđelović, koji nije pipnuo loptu, ali je ometao Kljajića, koji nije mogao da dođe do lopte, a ona je zatim završila u mreži. Ranđelović je četiri minuta kasnije postavio konačan rezultat.

„Pozivamo naše prijatelje iz Partizana da svoje unutrašnje probleme rešavaju unutar kluba, da razloge neuspeha ne traže u drugima i da ponovo viteški ukrstimo koplja 15. maja na stadionu Čair. I u porazu treba biti veliki, ali ta lekcija u Partizanu očigledno nije nikada naučena“, piše u saopštenju Radničkog.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari