Radonjić: Bili smo mekani u odbrani 1foto: Srdjan StevanovicStarsportphoto ©

Trener Crvene zvezde analizirao lošu igru i težak poraz od Uniksa u večerašnjoj evroligaškoj utakmici – 78:98.

Šampion Srbije izgubio je još jednu bitku u Evroligi, a šef stručnog štaba kluba sa Malog Kalemegdana, Dejan Radonjić, izneo je medijima svoje viđenje poraza u beogradskoj hali „Aleksandar Nikolić“ – 78:98.

– Bili smo mekani u odbrani. U drugoj četvrtini je bilo nešto bolje, ali u nastavku su oni kontrolisali sva dešavanja na terenu. Bili su izuzetno dobri večeras.

Strateg našeg tima nastavio je sa pohvalama na račun protivnika.

– Oni su u sjajnoj formi već neko vreme. Činjenica da su savladali Milano sa skoro 30 razlike prošle nedelje je pokazala da imaju puno razloga da budu optimisti ove sezone, i u VTB i Evroligi. Napadački su potentna ekipa koja je znalački to valorizovala, imali su kontrolu, šutirali su izvanredno.

 – Nismo uspeli to da iskontrolišemo i uđemo u konkurentnost što ostaje za dodatnu analizu. Moramo da tražimo naše greške i slabosti u odbrani, ali mora da se apostrofira da su odigrali sjajan meč.

Delovalo je da su gosti iz Rusije fizički dominantniji.

– Rekao sam da se radi o atletski sjajnoj ekipi, koja poseduje ofanzivan kvalitet, ali to mogu da iskoriste u defanzivi. Mi smo postigli dosta koševa što je vrlo čudno s obzirom na dešavanja na terenu. Ne bi se reklo da smo postigli skoro 80 poena, a igrali smo nekada i na 60 u Evroligi. Napadački su bili sjajni i to im je donelo dobru utakmicu i dobar rezultat ove večeri.

Sledi period od nedelju dana bez utakmica, što nije bio slučaj od početka sezone, prenatrpane utakmicama u EL i ABA ligi.

– Prvi put od početka sezone imaćemo prostora da treniramo. Opet imamo povredu igrača, Kalinića, a videćemo i da li će se nešto dešavati u hodu, što je posledica potrošnje i stvari koje nam se dešavaju još od priprema. Idemo u hodu, trening po trening, dan po dan, ali kao što se dešavalo mnogo puta od početka sezone, planovi su nam se menjali par sati pred trening.

Trudićemo se da napravimo što više u sledećem periodu. Raspored u Evroligi je veoma jak, čeka nas Zenit, a onda uslovno rečeno utakmice kod kuće, ali to su Barselona, Olimpijakos i Bajern. Radićemo, pa ćemo videti kako će se to odvijati – zaključio je Radonjić.

Crnogorski stručnjak nije imao potpunu informaciju o novoj povredi Nikole Kalinić

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari