Radonjić: U Evroligi nikad ovoliko penala 1Foto: ABA liga, D. Stjepanović

Cedevita Olimpija je u drugoj utakmici polufinala plej-ofa ABA lige posle produžetka savladala Crvenu zvezdu- 88:80 (24:29, 19:15, 16:10, 17:22, 12:4), izjednačila u seriji na 1:1, i odluku o finalisti odložili za majstoricu koja će se igrati u Beogradu.

Dejan Radonjić, trener košarkaša Crvene zvezde, čestitao je protivniku na pobedi.

„Mi se odmah okrećemo majstorici, cilj je naravno pobeda. Nisam zadovoljan kako smo odigrali, dozvolili smo rivalu da nametne igru sa mnogo energije i tranzicije, dosta grešaka smo napravili u napadu. Naš rival je bio agresivniji i čvršći u odbrani. Ono što mi bode oči je veliki broj slobodnih bacanja koje je izvela Cedevita Olimpija. Ne sećam se da su nam se takve stvari dešavale u Evroligi, gde smo igrali daleko agresivnije“, naglasio je Dejan Radonjić.

Podsetimo, Zvezda je šutnula 15 bacanja (pogodila šest), a Cedevita 42 (pogodila 31).

Trener Cedevita Olimpije Jurica Golemac je odao priznanje igračima i navijačima svog tima.

„Loše smo otvorili utakmicu, nismo imali čvrstinu i agresivnost u odbrani, olako smo dozvoljavali rivalu da šutira sa distance. Vraćali smo se u meč malo po malo, tokom treće i četvrte deonice bili bolji, stekli prednost koju smo na volšeban način ispustili. U produžetku smo pokazali mentalnu snagu i čvrstinu. Okrećemo se trećem meču, želimo u finale“, naglasio je Golemac.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari