Rafaela Nadala ne motivišu titule Novaka Đokovića 1foto EPA-EFE/CHRISTOPHE PETIT TESSON

Novak Đoković imaće priliku da od ponedeljka pokuša da osvoji Vimbldon. Nedano je na Rolan Garosu podigao po 23. put pehar sa jednog grend slema, čime je postao rekorder.

Rafael Nadal nije u prilici da parira najboljem igraču na svetu zbog problema sa stopalom i kukovima, međutim, njegovo obećanje da će se sledeće sezone vratiti u punom sjaju nema nikakve veze sa činjenicom da ga je Novak prestigao po broju titula na grend slemovima.

– Želim mu i da ne stavlja pritisak na sebe a se vrati pod bolom, jer znam da u poslednjih pet godina živi sa mnogo bola – poručio je Huan Monako, nekadašnji argentinski teniser koji je u odličnim odnosima sa Nadalom.

Monako smatra i da se Nadal neće povući iz tenisa, ukoliko bude imao uspešnu 2024.

– Već pet godina govorim da će igrati još samo tu godinu i povući se, ali on ima neverovatne mentalnu snagu i želju za takmičenjem, tu moć ubeđenja da može sve. I neće stati. Mislim da mu je mentalno dobro što je preskočio ovaj Rolan Garos. Da je igrao, bio loš i izgubio, ne bi se vratio. Ako je rešio da naporno trenira da bi se vratio, to je da bi pobeđivao, ne čisto reda radi. A ako bude pobeđivao, mislim da se neće povući. Ne priprema se da igra četvrtfinala, ima najviše standarde.

Monako smatra da Nadala ne motivišu titule Đokovića, u smislu da bi se zbog toga vratio na teren.

– Mislim da nije, i da je pre nekog vremena prestao za to da se bori. Srećan je onim što ima. Ako Đoković nastavi da osvaja trofeje i slemove, može da bude najveći u istoriji, ali je nešto neporecivo da su Rafa i Rodžer promenili tenis. Uvek će imati više mesta u srcima navijačima od Đokovića. Uz poštovanje prema Đokoviću, koji će možda biti najveći po titulama, ali ljubav koju su Rafa i Rodžer stvorili jača je od one koju je Đoković stvorio – razmišljanja je Monako.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari