Rajevac: Došao sam da Ganu odvedem na Mundijal 1Foto: Pedja Milosavljevic

Samo jedan osvojen bod na tri odigrane utakmice u grupnoj fazi Kupa afričkih nacija, premalo je za reprezentaciju Gane, smatra tamošnja javnost. S tim u vezi, najveće kritike već danima trpi Milovan Rajevac, srpski stručnjak, koji, pak, deluje samopouzdano tvrdnjama da se vratio na kormilo reprezentacije kako bi Ganu odveo na Mundijal.

Očekivalo se od reprezentacije Gane mnogo više na Kupu afričkih nacija u Kamerunu. Čak su percipirani kao jedan od favorita za osvajanje renomiranog takmičenja, međutim, izabranici Milovana Rajevca u potpunosti su podbacili.

Gana je učešće završila remijem sa Gabonom, odnosno porazima od Maroka i Komorskih Ostrva, što je posebno razočaralo navijače. Selektor Rajevac, uprkos velikim i opravdanim kritikama, smatra da njegov drugi mandat na klupi Gane nije obesmišljen, pogotovo jer reprezentaciju očekuje baraž za plasman na Mundijal u Kataru.

„Neću podneti ostavku, jer sam došao da odvedem Ganu na Mundijal. Ostaću na klupi i predvodiću reprezentaciju u martu, u baražu za plasman u Katar. Verujem da imamo ekipu koja je ojačala (kroz Kup nacija), sposobnu da se nađe u Dohi. Prihvatio sam posao iz razloga što mi je cilj da sa Ganom odem na Mundijal. Takmičenje u Kamerunu se nije završilo dobro, ali smo u procesu učenja“, razmišljanja je srpski stručnjak.

Gana se obrukala protiv Komorskih Ostrva (3:2). Bio je to presudan meč za prolaz u narednu fazu Kupa afričkih nacija.

„Nismo startovali na željeni način, primili smo gol u ranoj fazi, ostali sa igračem manje zbog isključenja Ajua, a taj detalj je sve promenio. Zaslužili su Komori da dobiju meč“, priznao je Rajevac, uz osvrt na kratak period proveden na klupi Gane u svom drugom mandatu kao selektor te afričke zemlje.

„Došao sam u Ganu pre samo tri i po meseca. Ne očekujte magiju“, decidan je u odgovoru srpski trener.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari