Rasel zamenio Botasa u Mercedesu 1Foto: EPA-EFE/ ZOLTAN BALOGH

Spekulacije u vezi sa tim da je Valteri Botas završio mandat u Mercedesu ispostavile su se na kraju tačnim. Finac više neće voziti za „srebrne strele“ a Luis Hamilton će novog klupskog kolegu dobiti u talentovanom Džordžu Raselu.

Mogućnost da Rasel dođe u Mercedes povećala se još tokom prošle sezone, kada je na Velikoj nagradi Sahira uskočio u srebrni bolid umesto Luisa Hamiltona, koji je u tom trenutku bio pozitivan na korona virus.

Odnosi između finskog vozača Valterija Botasa i čelnika Mercedesa su zahladneli, u međuvremenu, uprkos tome što je Mercedes sedmu godinu u nizu osvojio titulu u konkurenciji konstruktora.

Želja prvog čoveka Mercedesa bila je da napravi britanski duo i obezbedi se sa talentovanim Džordžom Raselom kada se Luis Hamilton penzioniše.

Da je na pomolu transfer mladog Britanca iz Vilijamsa u Mercedes ukazao je prelazak Valterija Botasa u Alfa Romeo. Finac je u ponedeljak potpisao ugovor za italijanski tim u kojem je nakon penzionisanja velikana Formule 1 Kimija Raikonena ostalo upražnjeno mesto.

Botas je posle pet godina napustio Mercedes, šampionski tandem Valteri Botas – Luis Hamilton je razbijen.

“ Ovo je poseban dan za mene lično i profesionalno, ali imam pomešane emocije. Uzbuđen sam i zahvalan što se priključujem Mercedesu sledeće godine, to je veliki korak u karijeri, ali to znači i da se opraštam od svojim timskih kolega iz Vilijamsa. Bila mi je čast da radim sa takvim timom i da predstavljam Vilijams u Formuli 1“, rekao je Džordž Rasel posle potpisa ugovora sa Mercedesom.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari