Raul Garsija odlazi u penziju na kraju sezone 1Foto: EPA-EFE/Carlos Barba

Atletik iz Bilbaa je najavio da će Raul Garsija okačiti „kopačke o klin“ na kraju sezone.

Fudbaler iz Navare će tako završiti dugu karijeru u eliti sa 602 odigrana meča u Primeri i to u dresovima Osasune (101), Atletiko Madrida (216) i Atletika (285), piše madridski sportski list Marka.

– Sve ima kraj – naglasio je on u oproštajnom videu na kojem je tri dresa svoje karijere presavio i spremio u orman.

On je jedan od četiri kapitena tima i na kraju sezone nosiće kapitensku traku oko ruke kao priznanje od strane svojih saigrača.

Tim je u ponedeljak saznao za odluku Garsije.

Igrač rodom iz Navare će u julu napuniti 38 godina, a veoma je voljen u svlačionici i treneri i saigrači hvale njegovu posvećenost i požrtvovanost.

– Većinu dana kada dođete, on je već tu. I odlazi poslednji – šalio se Benat Prados pre nekoliko nedelja.

Raul Garsija, u profesionalnom fudbalu od kada je debitovao za Osasunu 2004. godine, ostavlja iza sebe uspešnu karijeru. Kup (2024.) sa Atletikom ostaće poslednja titula fudbalera koji je u Bilbau osvojio i Superkup (2021.), dok je u Atletiku osvojio La Ligu (2014.), Kup (2013.), Superkup (2014.), Ligu Evropa (2010. i 2012.) i Superkup Evrope (2010. i 2012.).

Za to vreme odigrao je dve utakmice za reprezentaciju Španije.

Odluku je unapred razmotrio i doneo, bez hitnosti i pre svega smatrajući da se na tom putu nije moglo ništa drugo učiniti

„U ovome morate proživeti dan, baš kao kada sam imao 20 godina. Kada bude trebalo da dođe, doći će kraj, ali ne želim da me to sada ometa – objasnio je Raul Garsija za špansku Marku u poslednjem intervjuu koji je dao pre finala Kupa kralja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari