Real i Bajern blizu polufinala Lige šampiona 1Foto: EPA-EFE/ ALESSANDRO DI MARCO

Fudbaleri Reala i Bajerna ostvarili su značajne pobede u prvim mečevima četvrtfinala Lige šampiona.

Oba tima slavila su u gostima veoma ubedljivo, pa će revanši kroz nedelju dana izgleda biti samo formalnost.

Real Madrid je ponizio Juventus 3:0, ne dozvolivši šestostrukom uzastopnom prvaku Italije da ozbiljnije ugrozi gol Kejlora Navasa.

Jedine izgledne prilike za „Staru Damu“ bile su one u prvom poluvremenu iz prekida, a i nakon njih su dobro intervenisali gostujući fudbaleri.

Nasuprot tome Real je igrao svoju igru i već u trećem minutu poveo.

Sjajno je po levom boku probio Isko, ubacio oštru loptu po zemlji u kazneni prostor Juventusa, a tamo je najpribraniji bio Kristijano Ronaldo koji je spoljnom poslao loptu u desni ugao gola Đailuiđi Bufona.

Tu gosti nisu stali, pa su u 64. minutu prednost duplirali.

Dani Karvahal je otišao daleko na protivničku polovinu, centrirao, a maetsralni Ronaldo „makazicama“ zahvatio loptu i poslao je pod prečku gola torinskog kluba.

Tada se igra Juventusa potpuno raspala, ubrzo je nakon novog gola Ronalda Paulo Dibala dobio drugi žuti tj crveni karton zbog preoštrog starta, a onda je Marselo u laganom stilu praktično ušao u gol zajedno sa loptom, nakon još jedne smušene reakcije odbrane šampiona Italije.

S obzirom na prikazanu igru oba tima i rezultat iz prvog meča, samo bi puko čudo moralo da se dogodi pa da kroz nedelju dana u revanšu gledamo neizvesnu utakmicu.

U drugoj utakmici večerašnjeg programa, viđen je sličan scenario, Bajern iz Minhena je slavio protiv Sevilje na „Sančez Pishuanu“ 2:1.

Iako su domaći poveli preko Pabla Sarabije, gosti su ubrzo izjednačili zahvaljujući autogolu Hesusa Navasa, da bi konačnih 2:1 postavio Tijago Alkantara u 68. minutu susreta.

Revanš u Minhenu će biti ipak stvar rutine za bavarskog giganta, a sutra uveče nas očekuju još dva meča četvrtfinala Lige šampiona Liverpul – Siti i Barselona – Roma.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari