Real Madrid ovog leta na pijaci samo kao prodavac 1Foto: EPA-EFE/ JUANJO MARTIN

Real Madrid je odlučio da ovog leta miruje u kupovini igrača i reši se viška, a ukoliko uspeju da prodaju Gareta Bejla u Totenhem i oslobode se njegove ogromne plate – moći će da kažu da su napravili skoro pa idealan prelazni rok, iako nisu doveli nijedno pojačanje.

Do sada su već zaradili oko 120 miliona evra od igrača koji im nisu potrebni.

Najviše su dobili od prodaje Ašrafa Hakimija u Inter, za 40 miliona evra, dok će ovih dana biti kompletiran i drugi najveći transfer.

U pitanju je još jedan bek, Serhio Regilon, oko koga pregovaraju sa Totenhemom i dobili su ponudu od 30 miliona evra.

Obojica igrača ovu cenu nisu dostigla dok su igrala za Real Madrid, nego na pozajmicama u Dortmundu i Sevilji.

Još oko 25 miliona evra stiglo je od transfera Hamesa Rodrigeza u Everton, s tim da postoje i nezvanične informacije da je došao bez obeštećenja, što i ne bi bilo čudno koliko je Real Madrid pokušavao da ga se otarasi zbog visoke plate.

Profitirali su i na Oskaru Rodrigezu, pozajmljen Levanteu prošle sezone, koga je Sevilja platila 13,5 miliona evra, a manje sume novca dobili su na Haviju Sančezu (Valjadolid, 3 miliona), Horheu de Frutosu i Daniju Gomezu (Levante, po 2,5 miliona), Albertu Soru (Granada, 2,5), kao i na pozajmici Takefuse Kuba (2,5, Viljareal).

Ukoliko uspeju da prodaju i Gareta Bejla, koji trenutno pregovara s Totenhemom, obezbediće najveći deo novca potrebnog za napad na tri pojačanja koja žele u 2021. godini.

To je pre svih Kilijan Mbape, za koga će verovatno morati da plate oko 200 miliona evra, potom Eduarda Kamavingu iz Rena, odnosno Dajota Upamekana iz Lajpciga. Mete su definisali godinu dana ranije i počeli da pune budžet.

Bejl se vraća u Totenhem?

Velški fudbaler Garet Bejl uskoro bi mogao da se vrati u Totenhem. Bejl je u Totenhemu proveo šest sezona do 2013. godine, kada je prešao u Real Madrid u kojem je i sada. Već neko vreme ne može da pronađe mesto u Madridu, pa se o njegovom transferu uveliko spekuliše. Niko nije želeo da kupi Bejla iako je Real imao mala potraživanja, zbog visoke plate igrača, ali bi ove sezone mogla da se desi pozajmica. Potvrđeno je da su Bejlovi predstavnici ušli u pregovore sa par premijerligaških klubova, a najozbiljniji kandidat su upravo Spursi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari