Remi Španije i Poljske na Evropskom prvenstvu 1Foto: Beta/AP/Lluis Gene

Fudbalske reprezentacije Španije i Poljske odigrale su večeras u Sevilji nerešeno 1:1, u utakmici drugog kola Grupe E na Evropskom prvenstvu.

Španija je povela u 25. minutu golom Alvara Morate, posle centaršuta Djerarda Morena. Sudija je proveravao da li je Morata bio u ofsajdu, a posle upotrebe VAR tehnologije priznao je pogodak.

Poljska je mogla da izjednači u 43. minutu, kada je u dobroj šansi bio Robert Levandovski, ali je njegov šut odbranio golman Unaj Simon.

Napadač Bajerna je u 54. minutu izjednačio kada je glavom poslao loptu u mrežu. To je bio njegov 67. gol u 121. utakmici za reprezentaciju.

Tri minuta kasnije dosudjen je jedanaesterac za Španiju, nakon što je posle upotrebe VAR tehnologije procenjeno da je Jakub Moder faulirao Morena. Moreno je izveo penal i pogodio stativu, na loptu je zatim natrčao Morata, koji je iz prve šutirao pored stative.

Španija je do kraja napadala, pokušavali su Feran Tores, Rodri i Morata, ali nisu uspeli da pošalju loptu iza ledja poljskog golmana Vojčeha Ščensnog.

Posle dva kola na tabeli Grupe E, Švedska je prva sa četiri boda, Slovačka je druga sa tri boda, Španija ima dva boda, a Poljska jedan.

U poslednjem trećem kolu 23. juna, Španija će od 18 časova u Sevilji igrati protiv Slovačke, a Poljska u isto vreme u Sankt Peterburgu protiv Švedske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari