Remi u Barseloni po meri Intera, Liverpul brojao do sedam 1Foto: EPA-EFE/Enric Fontcuberta

Neverovatan meč na „Nou Kampu“, na kraju šest golova i remi u duelu Barselone i Intera, Italijani su sada vrlo blizu plasmana u osminu finala Lige šampiona.

Inter je u remiju protiv Barselone na “Nou Kampu” osvojio slađi bod – 3:3, Italijani su sada na korak od plasmana u osminu finala Lige šampiona, piše Sport Klub.

Doduše, tim iz Milana protiv Katalonaca u gostima nije slavio ni iz šestog pokušaja. U prethodnih pet, Barselona je ostvarila pet trijumfa. Činilo se da će tako biti i ovaj put, Dembele je u finišu prvog poluvremena, u 40. minutu, pogodio na asistenciju Roberta.

Ipak, u nastavku je Inter bio bolji rival. Najpre je izjednačenje doneo Barela u 50. minutu, već je to bio rezultat kojim bi gosti bili veoma zadovoljni. Ipak, nisu se Milanezi na tome zaustavili, pogotkom Lautara Martineza u 63. minutu su poveli.

Ni tu nije bio kraj uzbuđenjima. Levandovski je vratio nadu Kataloncima, kad je u 82. minutu pogodio uz dosta sreće. Navijače na “Nou Kampu” je na kratko utišao Lautaro Martinez, koji je po drugi put pogodio u 89. Minutu, ali je u drugom minutu nadoknade Levandovski ponobo doneo izjednačenje.

U istoj grupi Bajern je rutinski savladao Plzenj u Češkoj – 4:1. Bavarska mašina je čitav posao završila u prvom poluvremenu, redom su pogađali Mane u desetom, Miler u 14, potom Gorecka u 25. i 35. minutu. Tada su gosti iz Minhena “povukli ručnu”, što je Plzenj iskoristio da smanji rezultat preko Vikanove u 62. i Klimenta u 75. minutu.

Liverpul je slavio u ostrvskom derbiju, na gostovanju Rendžersu – 7:1. Škoti su poveli u 17. minutu golom Afrilda, tada je proključao “Ajbroks”. Ipak, Redsi su došli sebi, izdržali su početni pritisak i potom preokrenuli. Izjednačenje je doneo Firmino u 24. minutu, Brazilac je potom pogodio i u 55. za vođstvo. Trijumf ekipe Jirgena Klopa potvrdili su Nunjez u 66. i Salah golovima u 76, 80. i 82, i Eliot u 89. minutu.

Totenhem je ostvario vrlo važan trijumf protiv Ajntrahta – 3:2, kojim se popeo na prvo mesto na tabeli D grupe. Gosti iz Frankfurta su doduše poveli preko Kamade u 14. minutu, ali je samo šest minuta kasnije izjednačio Son.

Već u 28. minutu Pevci su vodili, Kejn je realizovao jedanaesterac, a Son je osam minuta kasnije još jednom savladao Trapa, sada na dodavanje Hojbjerga. Do kraja gosti su vratili nadu da mogu makar do boda, kad je Alidu pogodio u 87. minutu, ali je potom rezultat ostao nepromenjen.

U istoj grupi Marsej je i drugi put lako slavio protiv Sportinga – 2:0, zanimljivo ovo su francuskom timu jedini bodovi u grupi, ali su sa njima sada u igri čak za prvo mesto. Trijumf ekipi koju sa klupe predvodi Igor Tudor doneli su Guendozi golom sa penala u 20. i Sančez koji je pogodio deset minuta kasnije.

Porto je iskoristio kiks Atletika, pa je posle trijumfa protiv Leverkuzena u gostima – 3:0, portugalski tim došao na drugo mesto na tabeli. Prilično lako su gosti došli do tri boda, golovima Galena u šestom, Taremija u 53. i 64. iz jedanaesteraca. Imali su i domaći priliku sa bele tačke, ali je Demirbaj u 16. minutu promašio izjednačenje.

Napoli igra fantastično ove sezone u Ligi šampiona, ekipa iz grada podno Vezuva posle samo četiri kola ostvarila je plasman o nokaut fazu, piše Sport Klub.

Napoli je prvi učesnik osmine finala Lige šampiona. Napolitanci su po drugi put u nedelju dana lako porazili ekipu Ajaksa, ovoga puta na stadionu “Dijego Armando Maradona” – 4:2.

Kopljanici se očigledno nisu oporavili od ubedljivog poraza u Masterdamu, kad je Napoli slavio sa čak 6:1, a već na startu meča u Italiji domaći su došli do prednosti, u četvrtom minutu posle fantastične akcije i dodavanja Zjelinskog Lozano je izbegao ofsajd zamku i glavom je matirao golmana Pasvera.

U 16. minutu posle sjajnog prodora i odličnog dodavanja Kvaraskelije Raspadori je snažnim udarcem sa 14 metara gotovo “pocepao” mrežu Ajaksa. Tračak nade za goste bio je gol Klasena u 49. minutu, ali je posle intervencije VAR-a, zbog igranja rukom Timbera, Napoli dobio jedanaesterac, a siguran realizator najstrože kazne bio je Kvaraskelija.

Penal je imao i Ajaks, u 83. minutu je smanjio Bergvijn za novu nadu Holanđana, ali je Nigerijac Osimen posle velike greške Blinda pogotkom u 90. minutu odagnao sve dileme.

Briž je najveće iznenađenje dosadašnjeg toka Lige šampiona. Belgijski prvak je posle tri pobede osvojio bod na teškom gostovanju Atletiku u Madridu, u utakmici u kojoj su “jorgandžijama” poništena dva pogotka.

Najpre kad je protivničku mrežu u 23. minutu zatresao Niguez, a potom i kad je početkom drugog poluvremena pogodio Grizman, ali oba puta su igrači Atletika bili u ofsajd položaju. U ostatku meča blistao je iskusni golman Briža Simon Minjole, koji je odbranio nekoliko odličnih prilika domačina, pre svega se to odnosi na udarce Grizmana u desetom i 26. minutu.

Holandski arbitar Dani Makeli je u 41. minutu svirao jedanaesterac za Briž, ali se posle pregledanog snimka ispravio, na oduševljenje domaće publike. Imao je Atletiko i igrača više, s obzirom na to da je Sou u 82. Minutu isključen zbog drugog žutog kartona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari