Najneprijatnije iznenađenje prve večeri 2. kola Lige šampiona je Lion. Šestostruki uzastopni prvak Francuske nije ni bleda senka tima koji je u proteklim sezonama plašio najjače evropske timove, sada su bez bodova prikovani za dno grupe E i ako ovako nastave smeši im se oproštaj od Evrope već nakon prve faze.

Najneprijatnije iznenađenje prve večeri 2. kola Lige šampiona je Lion. Šestostruki uzastopni prvak Francuske nije ni bleda senka tima koji je u proteklim sezonama plašio najjače evropske timove, sada su bez bodova prikovani za dno grupe E i ako ovako nastave smeši im se oproštaj od Evrope već nakon prve faze. Škotski Rendžers ih je preksinoć jednostavno „pregazio“ (3:0), i to na njihovom Žerlanu.
– Ovo je izuzetno dostignuće za Rendžers. Igrali smo dobro, ali i sreća nas je poslužila jer smo iz tri šuta dali tri gola, a Lion stvorio puno prilika i pogađao prečku tri puta – rekao je napadač Škota Danijel Kuzin, strelac drugog pogotka za Glazgov.
S druge strane, trener domaćeg sastava ne može da objasni šta se desilo njegovim pulenima.
– Teško je opisati šta nam se dogodilo. Nakon meča u svlačionici je bilo mnogo razočaranih igrača, ali nakon ove noćne more moramo se uzdići i nastaviti dalje – kaže Alan Perin.
U drugom duelu ove grupe Barselona je donela sva tri boda iz Štutgarta (0:2) i vodeća je na tabeli. Iako su Italijani na sav glas najavljivali i želeli osvetu „đavolima“ za čuvenu aprilsku katastrofu (7:1), od toga nije bilo ništa. Vejn Runi je golom u 70. minutu ugasio nade „vučice“ da može do povoljnog rezultata i u večni grad poslao je pognute glave.
– Roma je igrala zaista dobro. Znali smo da će ovog puta biti mnogo teže. Najpoštenije bi bilo da se meč završio nerešenim rezultatom jer smo i mi i oni imali mnogo šansi – kaže napadač „đavola“, kome je ovo bio treći okršaj sa Romom, a postigao je isto toliko golova.
Na osnovu viđenog na „teatru snova“ u utorak veče jasno je da bi remi bio najpravedniji. Jeste Mančester više držao loptu, ali ni Rimljani nisu na Ostrvo stigli unapred uvereni u neuspeh. Dali su sve od sebe, igrali hrabro, odlično zatvorili prilaz golu (o tome svedoči podatak da je u 90 minuta stvoreno tek dve-tri šanse, od kojih je jedna pretvorena u pogodak) i stvarali sebi prilike, ali su se izabranici Aleksa Fergusona u samo jednoj situaciji bolje snašli i to im je bilo dovoljno za upisivanje novih bodova i suvereno vladanje na tabeli grupe F.
– Nismo zaslužili da budemo poraženi. Ako je neko zaslužio da da gol, onda je to Roma, ne Junajted – rekao je trener Rome Lučijano Spaleti.
Drugi meč ove grupe igran u Kijevu između Dinama i Sportinga, pripao je gostima (1:2), za koje je branio Vladimir Stojković, dok je na drugoj strani od prvog minuta na terenu bio Goran Gavrančić.
U „srpskoj G grupi“ najuspešniji je bio Dejan Stanković, koji je slavio na svojoj Meaci protiv Lazovićevog PSV (2:0), a oba gola za neroazure postigao je Zlatan Ibrahimović. Drugi „srpski derbi“ igran je u Moskvi, ali u njemu nije bilo pobednika. Krasićev CSKA i Kežmanov Fenerbahče podelili su bodove, što je turskom šampionu donelo lidersku poziciju u grupi. Arsenal u svojoj grupi nastavlja sa dobrim partijama. Ovoga puta je ostvario minimalnu pobedu u Rumuniji, do je bodove osvojila i Sevilja, koja je na svom terenu deklasirala prašku Slaviju – 4:2. Naredni mečevi u ovim grupama igraju se 23. oktobra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari