Reprezentacija Srbije do sada je zabeležila tri plasmana u finale u Glazgovu 1

Na Evropskom prvenstvu u plivanju koje se od 3. do 10. avgusta održava u Glazgovu devetočlana reprezentacija Srbije do sada je zabeležila tri plasmana u finale.

Čaba Silađi je plasmanom u finale trke na 100 metara prsnim stilom ostvario ubedljivo najbolji rezultat, iako je trku završio na poslednjem – osmom mestu, baš kao i Ana Crevar na 400 metara mešovito, kao i muška štafeta na 4 x 100 metara slobodno (identičan plasman).

Velimir Stjepanović je u nedelju jedini izborio plasman u polufinale u disciplini 100 metara slobodnim stilom (sinoć plivao za finale). Stjepanović je trku završio za 49 sekundi i 32 stotinke, što je bilo šesto vreme u poslednjoj, devetoj kvalifikacionoj grupi. Srpski plivač je kao 16. u kvalifikacijama izborio mesto u polufinalu.

Za razliku od Stjepanovića, Andrej Barna, Uroš Nikolić i Ivan Lenđer nisu prošli u polufinale, dok je Vuk Čelić stao u polufinalu i zabeležio 13. vreme. Barna je ukupno bio 26. s vremenom 49,76 sekundi, Nikolić je 29. s rezultatom 49,84 sekunde, dok je Lenđer zauzeo 41. mesto s vremenom 50,17. Čelić je drugu polufinalnu trku završio na sedmom mestu s rezultatom 15 minuta, 11 sekundi i 52 stotinke.

Čaba Silađi je do cilja stigao posle jednog minuta i 0,05 sekundi. Zlatnu medalju osvojio je Britanac Adam Piti, ispred sunarodnika Džejmsa Vilbija, dok je treći bio Anton Čupkov iz Rusije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari