Resetovanje u Bambergu 1Foto: STARSPORT

Oproštaj od prvog pehara u sezoni, samim tim i triple krune, sve zbog očajnog nastupa u finalu Kupa Radivoja Koraća protiv Partizana doveo je do toga da Crvena zvezda što pre mora da se resetuje, osveži i proizvede energiju neophodnu za najvažnija iskušenja, pre svega u ABA ligi, ali i Evroligi.

Prvi meč posle debakla u Nišu crveno-beli će odigrati večeras u Bambergu (20.45), omiljenom mestu u Bavarskoj, pošto nikada nisu poraženi na jugu Nemačke.

Grad pod zaštitom Uneska pretrpeo je prave košarkaške potrese u poslednjih nedelju dana; uprava je odlučila da razreši dužnosti Andreu Trinkijerija posle četiri plodonosne godine i tri osvojena domaća prvenstva, uz redovno učešće u Evroligi. Jednostavno, klub za koji već par meseci ne igra povređeni Luka Mitrović, nije našao bolji način da amortizuje čak 15 poraza u poslednjih 19 utakmica u svim takmičenjima. Italijan, kome je majka Hrvatica, pritom je morao da napravi pauzu zbog operacije ramena, a njegov pomoćnik Ilijas Kancuris na kraju je imenovan za novog šefa struke, s obzirom na to da Vlado Šćepanović odelo sportskog direktora nije želeo da zameni odevnom kombinacijom naslednika Trinkijerija.

– Posle kupa idemo dalje, moramo da se trgnemo i da se vratimo na onaj put na kome smo bili pre. Sama činjenica da nas očekuje utakmica sa Bambergom je i motiv više, jer su nas pobedili su Beogradu u „Areni“ i iz tog razloga ćemo biti dodatno motivisani. Odlaskom trenera Trinkijerija ne verujem da će se nešto puno promeniti, utakmicu će voditi njegov pomoćnik koji ih je i vodio u prethodnom periodu dok je trener Trinkijeri bio na operaciji. Očekujem sličnu igru koja ih krasi, odlični su individualci na spoljnim linijama, pre svega Heket, Hikmen… Odlična spoljna linija i u njenom zaustavljanju vidim jedan od načina da dođemo do dobrog rezultata – poručio je trener Alimpijević.

Zvezda se sa jedina dva gostovanja u Bambergu vraćala kao pobednik (Evrokup 2009. i Evroliga 2016/17), međutim pravo je pitanje kako će obe ekipe izgledati posle preživljenih turbulencija. Crveno-beli su u utorak i sredu napokon trenirali punim kapacitetom; imali su i sastanke na kojima su mogli javno da kažu u čemu je bio krucijalni problem u Nišu. Nemci će pak nastupiti bez četvorice standardnih prvotimaca (Luka Mitrović, Brajs Tejlor, Elijas Haris i Patrik Hekman), veoma poljuljanog samopouzdanja, bez jasne perspektive poboljšanja igračke forme.

Iz Železnika na fajnal-for

Godinama unazad, paralelno sa fajnal-forom seniora, Evroliga organizuje i juniorski F4. Poslednji kvalifikacioni turnir za četvrto mesto na završnom turniru organizovaće se od petka do nedelje u Železniku. Konkurenciju igrača rođenih 2000. i mlađi činiće: Crvena zvezda, Partizan, Mega, Efes, Cibona, sarajevski Spars, italijanska Venecija i češki GBA Prag. Na F4 u Beogradu plasiraće se pobednik turnira, a svi mečevi u maju igraće se u halama „Aleksandar Nikolić“ i Štark areni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari