Revanš za "jednu loptu" 1Foto: Starsport

Košarkaši Crvene zvezde poveli su 1-0 u finalnoj seriji Superlige Srbije protiv FMP, pošto su u dramatičnoj završnici slavili rezultatom 84:83.

Odlučujuće poene postigao je DŽejms Feldin 12 sekundi pre kraja, kada je na asistenciju Tejlora Ročestija postigao trojku i postavio konačan rezultat. Poslednji napad imali su gosti, ali je Stefan Pot uprkos tome što je imao prednost, promašio polaganje i ‘crveno-beli’ su došli do prvog trijumfa. Druga utakmica finalne serije plej-ofa igra se danas od 18.00 u Železniku.

Trener Zvezde Milenko Topić je optužio medije da umanjuju značaj ovog finala, pre svega jer se susreću dva kluba koji su „uvezani“ na mnogo načina.

„Zaista je neozbiljno od strane pojedinih novinara degradiranje jednog finala, koje se igra za šampiona države. Obe ekipe su zasluženo došle do ovde. Videli ste, jedna lopta je odlučila, mogla je i ova Potova, ostali bismo bez pobede. Igramo, i oni i mi, sa puno intenziteta i žara, i želje da osvojimo titulu. To pada u vodu. I dalje će pričati, ali me to ne zanima“, rekao je Topić.

On je dodao da njegovi igrači nisu potcenili FMP.

„Dešava se da odigramo na ovakav način. Srećno smo pobedili. Posrećilo nam se i ne smemo više ovako, moramo bolje, jače i koncentrisanije. Do kraja smo kao tim izvojevali važnu pobedu, ali smo igrali sa manje energije i koncentracije i to je rezultiralo da veći deo utakmice budemo u minusu. Krivi smo svi zajedno, počevši od mene. Mora da se prizna i da je protivnik bio odličan. Trudićemo se da sakrijemo mane“, dodao je Topić.

Dejan Davidovac rekao je da je utakmica bila očekivano teška.

„Znali smo da neće biti lako i zamalo su uspeli da nas pobede. Činjenica je da smo igrali lošu utakmicu. Ovo je serija ipak gde se broje samo pobede. Nema previše vremena za duboko analiziranje. Idemo u Železnik po još jedan trijumf“, rekao je Davidovac.

Trener FMP-a Vladimir Jovanović je posle meča bio prilično smiren, iako je njegova ekipa bila na šut od pobede.

„Čestitam Zvezdi na zaista zasluženoj pobedi. Na kraju je jedna lopta odlučila. Priželjkivali smo da dođemo u situaciju da jedna lopta odluči, a ovog puta je bila na njihovoj strani potpuno zasluženo… Ekipa koja promaši dva čista zicera u poslednjem minutu i dva penala, ne zaslužuje jednostavno da pobedi. Pritom smo primili trojku iako smo se dogovorili da ne smemo da pustimo takav šut. Igrači plaču u svlačionici, teško im je što su izgubili“, rekao je Jovanović posle utakmice.

On je dodao da je to bila velika škola za njegove igrače.

„Nema u timu mnogo onih koji imaju iskustvo igranja ovakvih utakmica i to se videlo na kraju. Zadovoljan sam kako smo izgledali u većem delu meča, bilo je korektno. Nema puno vremena za tugovanje, tako bi bilo i da smo pobedili. Koncentracija mora da bude bolja. Mi smo na svakoj utakmici išli na pobedu do sada. Stigli smo do finala i normalno je da ćemo ići na pobedu i tu“, najavio je Jovanović.

Pero Antić kažnjen 78.000 dinara

Košarkaš Crvene zvezde Pero Antić kažnjen je sa ukupno 78.000 dinara zbog prigovora sudiji i isključenja u prvom meču finalne serije plej-ofa Superlige Srbije protiv FMP-a. U obrazloženju odluke direktora lige Leona Deleona piše da će centar crveno-belih će zbog dve tehničke greške morati da plati 18.000, a još 60.000 jer je posle toga vređao sudije. On je isključen osam inuta pre kraja utakmice zbog burne reakcije i negodovanja posle dosuđenog faula nad centrom FMP-a Majklom Odžom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari