Ridiger spasao Real u 90+6, remi u Parizu 1Foto: EPA-EFE/YOAN VALAT

Real Madrid izbegao je poraz u samom finišu utakmice četvrtog kola grupne faze Lige šampiona u Varšavi protiv Šahtjora, odigravši 1:1.

Zbog dobro poznate situacije u Ukrajini Šahtjor domaće utakmice igra u Varšavi. Ali ne manjka domaćinske podrške, što se moglo osetiti i protiv aktuelnog vladara Evrope, piše Sport Klub.

Na kraju ekipa iz Donjecka ipak nije došla do velike pobede. A tako je bila blizu. Tačnije, sekundi su delili Rudare do značajna tri boda, koja bi znatno pomogli u borbi za osminu finala.

Veliki gol, koji je doneo nadu ekipi koja već osam godina ne igra u svom Donjecku, delo je Oleksandra Zubkova, koji je na samom početku drugog poluvremena, u 46. minutu, savladao zemljaka na golu Reala Andreja Lunjina i tako doneo veliku radost popularnim Rudarima. Delovalo je da je Šahtjor preživeo svei da sz zlata vredni bodovi tu.

Ali kralj se ne otpisuje do poslednjeg sudijskog zvižduka. U šestom minutu sjajno je centrirao Toni Kros a najviše je skočio Antonio Ridiger, koji je poznat da dobro reaguje u tim situacijama. Tako je bilo i sada i uspeo da donese ipak bod velikom favoritu, koji je bio na kolenima, ali ne i oboren.

U drugom meču ove grupe RB Lajpcig je kao gost pobedio Seltik 2:0. Timo Verner je probio bedem domaćina u 75. minutu, a tri boda obezbedio Forsberg devet minuta kasnije.

Derbi Grupe H u Parizu odigrali su Pari Sen Žermen i Benfika. Na kraju, rezultat kojim je najmanje zadovoljan Juventus – 1:1. Oba gola su pala posle penala. Poveo je PSŽ u 40. minutu, a penal je izveo Kilijan Embape. Time je mladi Francuz postao rekorder kluba kada su golovi u Ligi šampiona u pitanju. Izjednačenje je doneo Žoao Mario u 62. minutu, takođe sa bele tačke.

Do kraja je Embape zatresao ponovo mrežu. Ali je njegov gol u 86. minutu poništen zbog ofsajda. Ovako, ove dve ekipe u poslednja dva kola ulaze sa gotovo podjednakim šansama za prvo mesto u grupi.

Još jedan remi, ovog puta u Grupi F. Posle velike pobede u gostima, Borusija nije uspela da pobedi Sevilju u Dortmundu. Bilo je 1:1. Poveli su gosti u 18. minutu preko Nijazua, a izjednjačenje je doneo Džad Belingem u 35. minutu.

Ovom ishodu najviše se obradovao Mančester Siti, koji je obezbedio i matematički plasman u osminu finala.

U Grupi E u četvrtom kolu Lige šamopiona u utorak. Čelsi je slavio na gostovanju Milanu, a Dinamo je u Zagrebu igrao nerešeno sa Salcbugom i to mu je donelo treće mesto u grupi.

Brzo je Salcburg na Maksimiru došao do prednosti. Igrao se 12. minut kadaje Nikolas Sivald bez čekanja loptu koja je došla do njega poslao iza leđa Dominika Livakovića.

Odgovorio je Dinamo već u 20. minutu, ali je pogodak Bruna Petkovića poništen zbog faula.

Nisu odustajali domaći i to im se isplatilo u 40. minutu. Robert Ljubičić je šutiroa sa ivice kaznenog prostora, lopta je zakačila nekoga i promenila malo let i golman Salcburga nije mogao ništa. Proveravao je ovo sudija, ali je i VAR potvrdio da je sve bilo u redu.

Ljubičić je prvi austrijski igrač koji je u Ligi šampiona postigao gol protiv nekog austrijskog tima. Takođe, ovo je prvi put da u jednom meču Lige šampiona za oba tima gol postignu igrači iz Austrije.

Imao je Dinamo za nijansu veći posed lopte, imao je i više pokušaja, nekoliko veoma dobrih prilika ispred gola Salcburga, ali ne i više od toga.

Salcburg je najbolju šansu da ponovo povede imao u 74. minutu kada je nakon dobrog solo prodora Sučić pogodio prečku. Sjajnu odbranu upisao je Livaković i u 82. minutu i tako pomogao svom timu.

Imao je u prvom minutu nadoknade Dinamo slobodan udarac sa 17, 18 metara, a Bruno Petković je pogodio prečku.

Nakon ovog remija, Dinamo je treći u grupi pred meč sa Milanom naredne nedelje.

U drugom meču u grupi ove večeri za domaćina je sve krenulo nizbrdo već u 18. minutu kada je direktan crveni karton dobio Fikajo Tomori, a Čelsi je uz to dobio i penal koji je u gol nekoliko minuta kasnije sigurno pretvorio Žoržinjo. Biće mnogo priče o ovom crvenom kartonu i penalu jer između Tomorija i Maunta gotovo da i nije bilo kontakta.

Plavci su povećali prednost već u 34. minutu. Dodavanje Mejsona Maunta iskoristio je Pjer-Emerik Obamejang.

Najbolju šansu za Čelsi u nastavku imao je Konor Galager u 49. minutu, ali je šutirao tik pored gola.

Zanimljiv je bio i pokušaj Obamejanga iz 55. minuta, ali i prilika koju je za domaće imao Seržinjo Dest nakon sat vremena igre, piše Sport Klub.

Promene rezultata nije bilo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari