Rivali po meri 1Foto: EPA/ _JOHN_G._MABANGLO

Pre nego što pokuša da osvoji svoj treći šampionski prsten u poslednje četiri godine Golden Stejt moraće da nadigra Hjuston u finalu Zapada koje počinje danas.

Roketsi, koji u celoj ligi imaju najbolji rezultat sa 65 pobeda i 17 poraza i koji su u regularnom delu sezone zabeležili bolji skor (2:1) u duelima sa Voriorsima, viđeni su kao možda jedini dostojan protivniku timu Stiva Kera.

– Sviđa mi se gde smo trenutno. Naši igrači su osvajali „prstenje“. To je dobra pozicija. Ulazimo u finale Zapada znajući da smo branioci titule, znajući da smo odigrali nekoliko finala lige poslednjih godina. Idemo na još jedno. dobar je osećaj ući u seriju sa ovakvom predistorijom – kazao je trener Voriorsa Stiv Ker.

Na drugoj strani predistorija Hjustona nije toliko bila uspešna. Prošle godine San Antonio ih je zaustavio u polufinalu, dok su prethodne dve od njih bili bolji upravo Voriorsi (2015/16 u prvoj rundi, 2014/15 u finalu). Prošlog leta doveli su Krisa Pola, pa je trio Pol-Harden-Kapela bio nesavladiva prepreka za većinu rivala, pošto je Hjuston sa njima trojicom u timu imao skor od 50 trijumfa i samo pet poraza.

– Ovo će biti velika borba. Biće dosta prilagođavanja i promena nakon svake utakmice. Biće ovo šahovski duel – najavio je finale Klint Kapela, koji je ove godine eksplodirao prosečno beležeći 13.9 poena i 10.8 skokova po utakmici.

Susret između Voriorsa i Hjustona u završnici očekuje se skoro od početka sezone. I pored dominacije koju su Roketsi demonstrirali ove sezone, Voriorsi zadržavaju nadmeni stav.

– Hteli ste nas. Dobili ste nas. NJihov tim je napravljen tako da nas pobedi, to je njihova opsesija. Naravno želite da izgradite tim koji će nadigrati šampiona jer je to najčešće način da i sami osvojite titulu. O tome se govori skoro godinu dana. Osvojili smo dve titule u poslednje tri godine i želimo da osvojimo i ove. Nije bitno ko nam stoji na putu – zaključio je Drejmond Grin.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari