Rivali upali u spreman bunker 1Kralj odbrane: Dijego Simeone Foto: EPA-EFE/ JUAN CARLOS CARDENAS

Nije simpatično i gledljivo ali se ispostavilo delotovornim. Atletiko Madrid i Benfika sličnim stilom igre uspeli su da na gostovanjima Mančester junajtedu i Ajaksu, identičnim rezultatom (0:1) izbore prolaz u četvrtfinale Lige šampiona.

Velikani koji zbirno imaju šest titula prvaka Evrope upali su u bunkere na Old trafordu, odnosno Johan Krojf areni iz kojih nisu uspeli da se iskobeljaju. Dalje su prošli, ispostaviće se, timovi boljeg taktičkog pristupa, ali i miljenici sreće.

Još u najavi revanša u Mančesteru, Čolo Simeone je obznanio da će “jorgandžije” imati defanzivan pristup i da će se, pre svega, koncentrisati na odbranu svog gola. Uprkos defanzivnom pristupu, koji je, uostalom, njegov zaštitni znak, Madriđani su i do vođstva imali jednu odličnu šansu, dok je vođstvo bilo proizvod izuzetne akcije koju je na drugoj stativi krunisao Lodi.

– Kad tim igra kao tim to me uzbuđuje. Mi smo takmičarska ekipa. Nije nas sramota da igramo iz odbrane – poručio je Čolo Simeone posle utakmice.

– Znali smo koliko dobro brane prednost, deset godina igraju tako. Znali smo da protiv njih mi moramo prvi da pogodimo – istakao je menadžer Mančestera Ralf Rangnik, kome se, nakon eliminacije iz Lige šampiona, postavlja upitnim i mesto u sportskom sektoru na kraju tekuće sezone.

Velikan iz Lisabona izbacio je „kopljanike“ uputivši samo četiri udarca ka golu Ajaksa. Priznao je i strelac jedinog gola, Darvin Nunjez, da pre i posle čašćavanja golmana Ajaksa Onane, njegovi saigrači nisu znali kako da izađu iz sopstvenog šesnasterca, pa čak ni da razviju kontru.

– Kad je trebalo da napadnemo – nismo mogli da izađemo s naše polovine terena. Ali najbitnije je da smo pobedili – iskren je bio urugvajski napadač.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari