Ronaldo ponovo na "Old Trafordu" 1Foto: EPA

Menadžer Mančester junajteda Žoze Murinjo nalazi se prema tvrdnji britanskih medija na prekretnici pred meč trećeg kola Grupe H Lige šampiona protiv Juventusa (21.00).

Junajted je deseti na tabeli Premijer lige sa čak devet bodova zaostatka za prvoplasiranim gradskim rivalom Mančester sitije, pa je Liga šampiona takmičenje za „vađenje“ iz loše serije.

Portugalac je na startu sezone tvrdio da bez pojačanja ne može da napadne titulu, ali da će u ukupno 11 mečeva od starta sezone imati samo pet pobeda, malo ko je očekivao. Nervoza šefa struke „crvenih đavola“ mogla se videti i za vikend kada je pokušao da se fizički sukobi sa Marko Janijem, pomoćnikom menadžera Čelsija Muaricija Sarija, posle meča koji je završen rezultatom 2:2. „Navijači odavno smatraju da Murinjo nema više šta da ponudi Junajtedu, a eventualnim neprolaskom grupe Lige šampiona sigurno bi potrošio kredit i kod uprave“, navodi u svom tekstu britanski Gardijan.

Za razliku od Junajteda, Juventusu u Seriji A sve ide po planu i sa devet pobeda iz osam mečeva u domaćem prvenstvu i dva trijumfa u Ligi šampiona tim Masimilijana Alegrija pokazuje (nad)moć nad protivnicima. Meč na „Old Trafordu“ imaće za novu zvezdu „stare dame“ Kristijana Ronalda posebnu težinu jer se tek drugi put vraća na taj stadion od kako je pre devet godina napustio Junajted (gostovao je 2013. sa Real Madridom). Nije tajna da Ronaldo nije doveden u Torino kako bi obezbedio klubu osmu titulu, već da bi „staru dama“ konačno uspela da posle više od dve decenije treći put dođe to trofeja Lige šampiona.

– Svaki put se osećam emotivno kada dođem u Mančester. Proveo sam divnih šest godina na „Old Trafordu“ i normalno je da mi nije lako da igram protiv bivšeg kluba. Međutim, sada sa Juventusom želim da obezbedimo prvo mesto u grupi, a to znači da moramo da probamo da pobedimo u Mančesteru – rekao je Ronaldo.

U ostalim večerašnjim mečevima očekuje nas srpski derbi u Amsterdamu gde Ajaks Dušana Tadića dočekuje Benfiku Andrije Živkovića. Ni jedna ekipa nema pravo na kiks u ovoj utakmici jer bi u suprotnom kasnije mogla da dođe u situaciju da protiv velikog Bajerna traži prolaz u osminu finala. Roma Aleksandra Kolarova dočekuje CSKA Moskvu na svom terenu. Iako su Roma i Real praktično unapred viđeni da prolaze grupu G, ruski tim je napravio iznenađenje u prošlom kolu pobedivši „kraljevski klub“, pa trenutno zasluženo zauzima prvo mesto u grupi.

Raspored i tabele

Grupa E

AEK – Bajern 18.55

Ajaks – Benfika 21.00

Tabela: Ajaks 4, Bajern 4, Benfika 3, AEK 0.

Grupa F

Šahtjor – Mančester siti 21.00

Hofenhajm – Olimpik Lion 21.00

Tabela: Olimpik Lion 4, Mančester siti 3, Šahtjor 2, Hofenhajm 1.

Grupa G

Real Madrid – Viktorija Plzenj 21.00

Roma – CSKA Moskva 21.00

Tabela: CSKA Moskva 4, Roma 3, Real Madrid 3, Viktorija Plzenj 1.

Grupa H

Jang Bojs – Valensija 18.55

Mančester junajted – Juventus 21.00

Tabela: Juventus 6, Mančester junajted 4, Valensija 1, Jang Bojs 0.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari