Ronaldov jubilej u centru pažnje 1Foto: EPA/ SERGEY DOLZHENKO (arhivska fotografija)

Čuda u fudbalu nisu retka, ali ni toliko česta da bi se svaki poraženi tim mogao nadati rezultatskom preokretu, makar se radilo o četvrtfinalistima Lige šampiona kao što su aktuelni viceprvak Juventus, prošle nedelje smrvljen na svom terenu od Reala (0:3).

Sevilja, redovni osvajač Lige Evrope poslednjih godina, gubitnik u andalužanskom duelu sa Bajernom (1:2).

Pogotovo su tanke nade i šanse italijanskog velikana, premda u Torinu veruju da je moguće smisliti način da se zaustavi Kristijano Ronaldo, čiji je gol popularnim „makazicama“ izazvao ovacije Juventusove publike na otvorenom.

– Ronaldo je Ronaldo, uvek je gladan golova. Ne postoji nijedan drugi igrač koji je strelac kao on – srećan je Realov trener Zidan Zidan što u svlačionici ima čoveka čija su sujeta i stalna potreba da bude bolji od ostalih ispisali neke od najlepših stranica savremenog fudbala.

Portugalca oduvek posebno inspirišu susreti sa „starom damom“, o čemu govori brojka od sedam pogodaka na devet utakmica (dva na poslednjoj), a večeras će imati i specijalan motiv u činjenici da će mu ovo biti jubilarni 150. nastup u LŠ. Uz to ne treba sumnjati da će se iz petnih žila potruditi da produži poentersku seriju od 11 mečeva s najmanje jednim „hicem“ u srce mete, a da je loša realizacija sa početka sezone davna prošlost potvrđuje i njegov gol u velikom gradskom derbiju sa Atletikom od pre nekoliko dana.

Na Juventusovu vodenicu ne ide ni podatak da istorija LŠ ne beleži slučaj nadoknađivanja tri gola minusa iz prvog meča, što je, pa, manja šteta od suspenzije najboljeg fudbalera najdominantnijeg kluba Serija A – Paula Dibale. On može sve, ali večeras neće moći ništa zbog isključenja od pre sedam dana, što sav teret u završnici svaljuje na leđa Gonzala Iguaina.

– Moramo da se skupimo i probamo da odigramo svoj najbolji fudbal u ovom trenutku. Bez obzira na veliki minus u golovima i na odsustvo tako bitnog igrača. Veličina Juventusa, našeg rivala i takmičenja nas obavezuju na to. Idemo na sve ili ništa, pa kako ispadne – poručuje Argentinac u crno-belom dresu.

Više vatre i rezultatske neizvesnosti valja očekivati na „Alijanc areni“. Jeste nemački domaćin izraziti favorit, zbog odnosa tradicije, finansijske moći i trofeja, ali je španski gost u prvih 90 minuta bio u najmanju ruku egal sa izabranicima Jupa Hejnkesa.

Revanši četvrtfinala

Mančester siti – Liverpul  večeras (prvi meč, 0:3)

Roma – Barselona večeras (1:4)

Bajern – Sevilja  (2:1)

Real – Juventus (3:0)

* Svi mečevi počinju u 20.45.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari