Rubljov: Pomešana osećanja, mislim da sam imao šansu 1Foto: EPA-EFE/TOLGA AKMEN EDITORIAL USE ONLY

Novak Đoković izborio je novo polufinale Vimbldona i to preko Andreja Rubljova. Rus se predstavio u vrlo dobrom izdanju i smatra da je imao neke šanse protiv sedmostrukog šampiona Vimbldona.

– Osećanja su mi pomešana. Sa jedne strane sam ponosan, jer je ovo moje prvo četvrtfinale ovde. Ali naravno, uvek želite da pobedite. Dao sam sve od sebe da pobedim. Naravno, razočaran sam jer mislim da sam imao neke šanse da nešto napravim. Ali kao da je nešto falilo, ili se malo stegla ruka, malo bio neprecizniji udarac. Ali i on je brzo gasio sve te šanse. Posebno u trećem setu kada bih imao 0:30 na njegov servis ili brejk loptu, on je uspevao da nađe rešenje. To je razlika – rekao je Rubljov.

Ističe da Novak iz godine u godinu igra sve bolje, iako već ima 36 godina.

– Kada poredim samo naše mečeve, mislim da on igra sve bolje i bolje. Mislim da sam danas prvi put bio spreman da odigram dobar meč protiv njega. Ne računam ono što sam ga pobedio u Srbiji, imao sam sreće. Prvi put da sam zaista imao šanse, ali ih nisam iskoristio. On jeste i zato je jedan od najvećih igrača u istoriji.

S obzirom na sve što mu se dešava u poslednjih godinu i po dana, kao i svim ruskim sportistima, posebno u kontekstu toga da mu Vimbldon, kao i ostalim Rusima i Belorusima, nije dao da prošle godine igra u Londonu, veoma je zadovoljan nivoom podrške koju je imao.

– Da, zaista sam imao sjajnu podršku tokom ove dve nedelje. Danas takođe. Posebno što dolazim iz zemlje iz koje dolazim, ta podrška je nešto veoma posebno. Pomišljao sam da je i ne zaslužujem i zaista sam zahvalan na njoj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari