Rudi Gober najbolji defanzivac 1Foto: EPA-EFE/ GEORGE FREY

U NBA se polako sumiraju utisci; iako sezona još uvek nije završena, tačnije čeka se pobednik na Istoku kako bi se startovalo sa velikim finalom 30. maja, poznate su pojedine petorke i najbolji igrači u određenim „kategorijama“.

Golden Stejt je po peti put zaredom osvojio titulu u Zapadnoj konferenciji, nakon što je u „počistio“ Portland sa 4:0, dok je u serijalu na Istoku između Milvokija i Toronta vrlo neizvesno (jutros igran peti meč – bilo je 2:2). Rudi Gober, do ovosezonskog pojavljivanja rukija Mohameda Bambe u dresu Orlando Medžika, igrač sa najvećim rasponom ruku u NBA ligi, treći put zaredom imenovan je za člana idealne defanzivne petorke, dok „rukije“ predvode Luka Dončić i Trej Jang.

Centar Jute, Francuz Rudi Gober, dobio je najviše poena u izboru idealnih defanzivnih petorki NBA lige. Gobera je u prvu petorku – čiji član je bio i u prethodne dve sezone – uvrstilo 97 od 100 novinara koji učestvuju u glasanju, a ukupno je dobio 196 poena.

Odmah za njim rangirani su krilni igrači Oklahome i Milvokija, Pol DŽordž (96 glasova za prvu petorku, 195 poena) i Janis Adetokunbo (94, 193), a sa njima u postavi su još bekovi Markus Smart (Boston) i Erik Bledso (Milvoki). U drugu defanzivnu petorku izabrani su DŽru Holidej (NJu Orleans), Klej Tompson (Golden Stejt), Kavaj Lenard (Toronto), Drejmond Grin (Golden Stejt) i DŽoel Embid (Filadelfija).

Što se tiče debitanata, ovo je bila sezona u kojoj su svi visoki pikovi sa prošlogodišnjeg drafta opravdali očekivanja. Prvu petorku „rukija“ tako čine petorica igrača izabranih u samom vrhu drafta 2018, a to su Diandre Ejton (Finiks), Marvin Begli (Sakramento), Luka Dončić (Dalas), DŽeren DŽekson (Memfis) i Trej Jang (Atlanta). Maksimalnih 100 glasova za mesto u idealnih pet dobili su samo Dončić i Jang. Drugu petorku čine Šaj Gildžus Aleksander (Los Anđeles Klipers, 11. pik), Kolin Sekston (Klivlend, 8), Lendri Šamet (Klipersi, 26), Mičel Robinson (NJujork, 36) i Kevin Huerter (Atlanta, 19).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari