Rukometaši Danske su najbolji na svetu 1Foto: EPA-EFE/Jessica Gow SWEDEN OUT

Rukometaši Danske odigrali su odličan meč, kontrolisali su dešavanja na parketu u prvom poluvremenu, imali mali pad u završnici i početkom drugog, ali su na kraju slavili protiv Francuske sa 34:29 (16:15), odbranili su titulu prvaka sveta, tačnije rečeno stigli su do treće titule u nizu.

Prevagu na tasu Danske, doneli su Lauge sa 10, Pitlik sa devet i Gisel sa šest golova. Kod Francuske, Remili je postigao šest, Mem pet, a Ričardson četiri gola.

Danska je bolje otvorila meč. Mikel Hasen i drugovi su uspeli da nametnu bržu igru, a u odbrani su delovali izuzetno čvrsto i jako. Francuska se mučila da stigne do gola, a sa druge strane, Danci su imali dobra rešenja, imali su i lake golove iz tranzicije, pa su vodili tokom prvog poluvremena sa 4:1, 10:6, 12:7… ali se Francuska nije predavala, pa je na kraju prvog poluvremena, na semaforu je pisalo – 16:15 za Dansku.

U nastavku meča, Francuska je stigla do izjednačenja – 16:16, ali je Danska vrlo brzo ponovo bila na plus tri – 20:17. Francuska je nastojala da stigne do egala, stigla je do minus jedan, ali je na osam minuta pre kraja, na semaforu pisalo 30:26 za Dansku.

U tom momentu je bilo jasno da Francusku samo čudo spašava, da je samo čudo vodi do svetskog trona. Čuda se u sportu dešavaju, ali ne i ovoga puta.

U borbi za treće mesto i bronzanu medalju, Španije je pobedila Švedsku sa 39:36.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari