Rukometna Bundesliga od ove sezone na Sport Klubu 1Foto: Promo

Vodeća medijska kompanija u jugoistočnoj Evropi United Media i Hanball Bundesliga potpisali su višegodišnji ugovor o ekskluzivnim pravima za prenose utakmica najjače nemačke rukometne lige na kanalima Sport Kluba u Srbiji, Hrvatskoj, Sloveniji, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori i Severnoj Makedoniji.

Gledaoci Sport Kluba će, od jeseni, imati priliku da u svakom kolu, tokom 34 nedelje koliko traje sezona, gledaju po tri najatraktivnije utakmice runde Bundeslige u direktnim prenosima, kao i kompletan DHB kup i Superkup.

U pitanju je takmičenje iz koga dolazi aktuelni šampion Evrope, pobednik EHF Lige šampiona – Magdeburg, kao i pobednik drugog po rangu evropskog takmičenja – EHF Evropske lige – Fuhse iz Berlina i odakle potiču evropski velikani poput Kila, koji će braniti titulu prvaka Bundeslige u novoj sezoni, Flenzburg, Lemgo, Rajn-Nekar, Gumersbah i drugi.

Bundesliga je najjače nacionalno rukometno prvenstvo u Evropi, prema zvaničnom rangiranju EHF-a. U pitanju je liga iz koje će se dva tima takmičiti u Ligi šampiona ove sezone (Magdeburg i Kil), a iz koje su se u prošloj sezoni tri ekipe takmičile u Evropskoj ligi (Fuhse, Flensburg i Friš Gepingen).

„Mi smo televizija koja je uvek imala najviše aspiracije kada je rukomet u pitanju. Tokom prethodnih 17 godina Sportklub je davao veliki značaj ovom sportu kroz direktne prenose i prezadovoljni smo što ćemo od ove sezone u ponudi imati najbolju nacionalnu rukometnu ligu. Svakako da će ljubitelji ovog sporta moći u svakom ligaskom kolu da uživaju u sjajnim duelima nemačkih i evropskih velikana” , istakao je direktor Sport Kluba Nemanja Simeunovic.

Iz sedišta nemačke rukometne Bundeslige su istakli veliko zadovoljstvo partnerstvom sa Sport Klubom, s obzirom na veliku popularnost i pokrivenost u regionu koju ovaj TV kanal ima. Kako navode, činjenica da će gledaoci iz svih šest zemalja regiona u direktnim prenosima moći da prate vrhunski rukomet, doprineće većoj popularnosti i samog takmičenja i klubova i igrača.

O United Media:

United Media je deo United Group-a i vodeća medijska kompanija u jugoistočnoj Evropi, koja posluje u osam zemalja. Sa 4.200 zaposlenih, United Media proizvodi više od 40.000 sati originalnog sadržaja svake godine koji vodeći međunarodni operateri distribuiraju na tržište od više od 40 miliona ljudi. Pored toga, kompanija u svom portfoliju ima više od 60 televizijskih stanica, od kojih sedam sa nacionalnom pokrivenošću i uspešan digitalni portfolio od 40 portala, kao i 6 novina i 5 radio stanica. Kompanija takođe nudi jedinstvenu uslugu oglašavanja sa prodajom reklamnih slotova i preciznim targetiranjem u skladu sa ciljnom grupom za odabrane kanale.

O rukometnoj Bundesligi:

Bundesliga je nemačko rukometno takmičenje i prema zvaničnom rangiranju Evropske rukometne federacije, su najjača nacionalna liga u Evropi. Članice Bundeslige Magdeburg i Fuhse Berlin su u prethodnoj sezoni bili osvajači dva najjača evropska klupska takmičenja – Lige šampiona i Evropske lige, a nemačke ekipe sa 21 titulom vode na listi država sa najvećim brojem trofeja u istoriji Evropskog kupa/EHF Lige šampiona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari