Runi novi trener fudbalskog kluba Birmingem 1Foto: EPA-EFE/KIERAN GALVIN

Engleski drugoligaški fudbalski klub Birmingem imenovao je danas Vejna Runija za novog trenera.

Bivši fudbaler Mančester junajteda i reprezentativac Engleske potpisao je ugovor na tri i po godine.

Runi je u nedelju sporazumno raskinuo ugovor sa Di Si Junajtedom, nakon što ekipu nije uspeo da uvede u plej-of MLS kupa.

Uprava Birmingema pregovarala je sa 37-godišnjim trenerom nekoliko sati pošto je u ponedeljak otpustila Džona Justasa, uprkos tome što je ekipa šesta na tabeli Čempionšipa posle dve uzastopne pobede, preneo je Skaj.

Runiju će pomagati Ešli Kol, koji je trenutno pomoćnik u mladoj reprezentaciji Engleske, Džon O’Šej, koji je pomoćnik u stručnom štabu reprezentacije Irske i Karl Robinson i Pit Šatlvort, koji su sa njim radili u Di Si Junajtedu. Majk Tejlor ostaće trener golmana.

„Apsolutno sam oduševljen što sam došao u Birmingem u uzbudljivom trenutku. Jasno je da imaju plan i da su posvećeni ostvarivanju ambicije kluba, u potpunosti smo usklađeni sa onim što se očekuje“, rekao je Runi.

On je dodao da zna kakva su očekivanja kluba i da je njegov posao da ih ispuni.

„Gradio sam trenersku karijeru stavljajući se u izazovna okruženja kako bih bio spreman za ovu priliku. To je projekat koji mi daje smisao i jedva čekam da počnem“, naveo je Runi.

Runi će debitovati na klupi Birmingema 21. oktobra na gostujućem terenu protiv Midlsbroa.

On je trenersku karijeru počeo 2020. godine u Derbi kauntiju, odakle je otišao u SAD i preuzeo Di Si Junajted iz Vašingtona sa kojim je ove sezone zauzeo deveto mesto u Istočnoj konferenciji MLS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari