Rus Medvedev ne može ni kod Federera? 1EPA-EFE/DAN HIMBRECHTS

Zbog rata u Ukrajini, prvom reketu sveta „rampa“ bi mogla biti spuštena na još jednom turniru.

Prema navodima engleskog Ekspresa, Danilu Medvedevu neće biti dozvoljeno učešće ni na ovogodišnjem Lejver kupu, iza kog stoji jedan od najboljih tenisera sveta svih vremena Rodžer Federer.

Izvor pomenutog lista tvrdi da ove godine neće biti ispoštovano nepisano pravilo da jedan od timova, u mečevima revijalnog karaktera, predvodi prvoplasirani igrač na ATP listi.

Takođe, zbog njegovog ruskog državljanstva, odnosno vojne agresije najveće države sveta na susednu Ukrajinu, s tom razlikom što Švajcarca, navodno, pritiskaju sponzori na rakvu odluku a ne vlasti, kao je bio slučaj sa stavom Engelske o ućešću Rusa i Belorusa na nedavnom grend slemu u Londonu.

Rukovodstvo Lejver kupa još se nije oglasilo tim povodom, ali ni objavilo kompletan sastav suparničke ekipe, pa se za sada zna samo da će „Tim Evropa“ pored Federera činiti Srbin Novak Đoković, Španac Rafael Nadal i Škot Endi Marej.

Medvedev je igrao prošle godine na Lejver kupu, i bio prva zvezda turnira, ali sada se priča o tome da bi drugi teniseri mogli da zauzmu njegovo mesto. Najverovatnije će to biti supertačentovani Španac Karlos Alkaraz, a vreme će pokazati kome će Federerova agencija poslati „specijalnu pozivnicu“ ukoliko Medvedev zaista ne bude imao pristup turniru.

Što se tiče „Tima Svet“, za njega bi trebalo da nastupe Kanađanin Feliks Ože-Alijasim, Amerikanac Tejlor Fric i Argentinac Dijego Švarcman, a neće biti preveliko iznenađenje ni ako Australijanac Nik Kirjos „uleti“ umesto Rusa.

Lejver kup 2022. trebalo bi da se održi od 23. do 25. septembra u Londonu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari